Bar "Seven"
2007
(2013, 2006, 2005, 2002)


LOSÍ INFORMACE
KONTAKT:
Bar "Seven"
Bělidla 1146
768 61 Bystřice pod Hostýnem
Tel.: 573 379 707
ÚVODNÍ SLOVO
Čiva Jelikož se Děda Lebeda minulý rok s obsahem recenze této knajpy moc nepáral, řekl si Čiva, že laskavému čtenáři doplní několik informací, aby se na základě toho mohl rozhodnout, zda tento podnik navštíví, či se mu obloukem vyhne. A taky si byl Čiva na základě předchozích zkušeností jist, že zde bude v pátek v pozdějším večerním čase volný stůl.  

KVALITA PIVA
Čiva Čepován je zde Gambrinus za 17 peněz a Plzeň 12° za 25 českých. Čiva se jakožto nepříliš majetný student rozhodl popíjet desítku, což se ukázalo jako velká chyba. Pivo nemělo míru, okamžitě pozbývalo pěnu, bylo absolutně bez chuti, jako bych chlastal žlutou vodu z kohoutku. To už i ta Kofola, co tu prodávají za dvacku, chutnala líp. 2.00

KVALITA OBSLUHY
Čiva Lokál byl docela solidně zaplněn, ale slečna stíhala nosit škopky vcelku rychle, takže se jí dá prominout i to, že se občas zakecala s někým na baru. Co obsluhu určitě trochu zdržuje, jsou nenažraní hosté, kteří požadují v mikrovlnce ohřát bagetu. Celkově asi není co vytknout, nemám z obsluhy špatný ani dobrý dojem. 3.00

PROSTŘEDÍ
Čiva První, čeho jsem si všiml, bylo to, že od mé poslední návštěvy tu vymalovali a taky zmizely boxy, které byly umístěny přímo proti vchodovým dveřím. Přibyl tu taky druhý kulečník, u kterého se při naší návštěvě opravdu marně snažili o hru nějací mládežníci. Jukebox, který po našem příchodu vystřídal v úloze zvukové kulisy televizi, byl přemístěn od hajzlů na opačný konec hospody ke vchodu. Jinak zařízení hospody je docela pěkné, židle pohodlné a stoly nevyviklané, co mi ovšem vadilo bylo to, že jsme si sedli zrovna k jakési lucerně, která nám nemilosrdně svítila do xichtů. K sezení je k dispozici u sedmi stolů cca 35 míst plus něco u baru, takže tak akorát, aby se na všechny dostalo. Líbí se mi, že jsou stoly rozděleny do dvou řad, mezi kterými je široká ulička, takže se výčepní nemusí při roznášení pivek obávat, že někoho polije. Míst k chlastání by ovšem mohlo být daleko více, jenže za dřevenou stěnou se nachází několik blikajících mincožroutů, kam má mládež pod 18 let vstup zakázán, pcha. Kdybych potkal člověka, co stavěl v této hospodě hajzly, asi bych mu nafackoval. Nejen za tu křivolakou uličku, se kterou mám v podnapilém stavu vždy problémy, ale je tu jen jeden pisoár!, což je zdejším potřebám nevyhovující. Co bych pochválil, je bezbariérový přístup do hospody, takže sem mohou jezdit chlastat i vozíčkáři. 3.00

KLIENTELA
Čiva Myslím, že tohoto večera zde byli všichni. Nějaký ten starší pantáta, ženy středního věku a velmi velmi mladého věku, pak také nějací jednopytelníci, kteří hezky kontrastovali s plešounem, jehož ohoz hlásal pravicové zaměření. Bylo zajímavé pozorovat, jak každý stůl žije ve svém uzavřeném světě a ostatní pro nikoho neexistují. 2.50

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Čiva Tak vpravdě čekal jsem od návštěvy této hospody rozhodně více. Pivo bylo snad nejhorší, co jsem tu kdy pil, hostinská odměřená (a ani šikovná moc nebyla, pamatuju lepší), osazenstvo se mi rovněž příliš nepozdávalo. Ale aspoň jsem si udělal obrázek o současném stavu této nálevny. A protože Čiva to odsud má do kajuty hódně daleko, kdo ví, kdy se sem zase podívá. 2.63

PROGNÓZA
Čiva Zlí jazykové by mohli tvrdit, že hospodu živí hlavně příjmy z automatů, ale ono se tady i docela solidně chlastá. Nevím jak přes týden, ale ve víkendový večer tady byla nakonec všechna místa obsazena, takže bych starosti o budoucnost tohoto podniku neměl. Rovněž jako Děda Lebeda bych uvítal změnu značky piva, ale to asi hned tak nebude, protože kdoví proč je Gambrinus prý v současnosti nejoblíbenější pivo.  


Atmosféra v hospě


Dobře tématicky zaměřený tácek


Kulečník, jukebox a východ z hospy


Nově přibyvší kulečník


Pisoár, chudák osamocený


Zatím dobře vypadající piva