Dříve sauna, fčil udírna?






Bar "Černá hora"
2011
( 2014, 2010, 2009, 2006, 2005, 2003 )


LOSÍ INFORMACE
Bar Černá Hora
Pod Platany 135
768 61 Bystřice pod Hostýnem
Tel.: 608 737 049, 608 845 225
E-mail: kuldya.cz@tiscali.cz
LOS SLOVOS ÚVODŇOS
Los Dnes jsem do Černé Hory zašel nejen na kontrolu z důvodu recenzentského, ale navíc i posedět s párem přátel. Pro mně je tato hospoda dost nostalgická, protože já ji navštěvoval ještě za dob, kdy se to tu jmenovalo City Bar, uprostřed místnosti byl kulečník, posedávalo se na červeně čalouněných kostkách kolem zdi a pochlastával se tu lahváčoidní desítkový Zubr, protože zde se tehdy pivo prostě netočilo.
Po zrušení City Baru odstartoval raketový vzrůst pověsti i návštěvnosti tohoto podniku, již pod novým názvem Černá Hora, a to za holešovského provozovatele Němce.
Po ukončení jeho působení zde následoval podobně raketový sešup, a to jak kvalit, tak ruku v ruce s tím i návštěvnosti.
Dnes se Černá Hora drží na nižších návštěvnostních i hodnotících příčkách v porovnání s jinými bystřickými hospodami, ale neštěstí její kvality již nijak neklesají, takže se dnes mrknu na to, zda-li se to tu postupně nedostává z krize.
 

LOS PIVOS KVALITOS
Los Možná by to chtělo podnik přejmenovat, protože pivo značky Černá Hora se tu snad ani netočí, a pokud ano, tak si nedovedu vysvětlit, proč mně bez jakéhokoliv ptaní na stůl přistál jedenáctkový Zubr. Je fakt, že jsem se moc nepídil po důvodu ani po přítomnosti jiných pivních značek, ale toto bylo jen z důvodu mé absolutní oblíbenosti Zubrovské pivní značky. Říkal jsem si, že si alespoň na pivku pochutnám, byť je fakt, že změna taky občas není na škodu.
Co chcete hodnotit na skvělém pivku, jehož kvality snad nejdou zkazit ani při špatném natočení? A tady se trubkama prolilo opravdu hooodně tisíc hektolitrů, takže v pivním moku jsem žádný zvláštní problém nenašel, na druhou stranu žádná pecka se taky nekonala. A v tom je asi zakopaný pes, pokud totiž někdo jde do hospody s názve Černá Hora a dostane se mu pivo Zubr, které může pít v dalších desítkách hospod kdekoli po Bystřici.
Závěr je jednoduchý, pivo je chutné, dobře natočené, na míru a pěna relativně hustá, ale toto lze najít i jinde.
3.50

LOS JÍDLOS KVALITOS
Los Tak to je konec. Tady není na jídlo ale vůbec vůbec nic. Ani pitomý pivní pes, ani tlačenka, ani klobáska, prostě vůbec nic. Takže co si tu můžete dát? Vořechy a čipsy. A to teď myslím naprosto vážně.
Hm, tak takhle to opravdu nejde, takhle se to tady nikdy nezvedne na víc, než odpornou nalévárnu. Půlbod dávám alespoň za to, že ony ořechy, čipsy a možná i tyčinky neměly prošlou lhůtu.
0.50

LOS OBSLUHOS KVALITOS
Los Za opilci obleženém barpultem se vyskytoval starý známý hladce oholený boreček s rozložitými rameny a nějaká nová dívčina, která se tu vyskytuje možná i delší dobu, ale pro nás byla prostě nová.
Frekvence návštěv u našeho stolu byla v pohodě, dostatečná v porovnání s naší žízní, a semtam nějaká poznámka z borečka taky vypadla, takže to nebyla jen suchá donáška. O dívčinu jsme ani nezavadili, ta měla asi hodně starostí s ukojením žízní štamgastů u barpultu, ale to nám ani nevadilo.
Hospoda není až tak velká, takže předpokládám, že i při větší návštěvnosti by čekací doba byla relativně krátká, takže žádný problém.
4.50

LOS PROSTŘEĎOS KVALITOS
Los Tmavá to hospoda, bez oken a celodenně osvětlená žárovkami. Jojo, zde je to opravdu jako v bunkru, kde i za toho nejslunějšího dne je pološero jako v zimní plískanici. Pokud sem zajdete ve dne a i za dne toto místo opouštíte, tak vaše oči dostanou takový světelný šok, že bude úplně jedno, jestli si něco vypijete nebo ne, protože červený oči budete mít i tak.
Po příchodu vás uvítají vlevo dvoje dveře od hajzlíků a průchod do hlavní místnosti. Hned od dveří uvidíte barpult obsypaný štamgastskými typy, zahalený do cigaretového kouře a hluku. Po vejití do hlavní místnosti se vám po pravé ruce otevře prostor se třemi stoly, kde u každého jsou dvě až tři židle v prostoru a pak posezení na lavici kolem zdi (viz fotku pod recenzí).
Pod nápisem o zákazu prodeje chlastu mladistvým je průchod do zadních prostor hospody, kam jsem se ovšem již dlouhá léta nevydal. Naposled si pamatuju, že na konci chodby nalevo byl stolní fotbálek a vpravo pak další průchod do zadní místnosti, kde se dříve odehrávaly megaakce, oslavy apod., protože se tu nachází velký stůl s velkým počtem židlí a pak dva další stoly pro ostatní návštěvníky. Vzhledem k tomu, že i přední místnost byla poloprázdná, tak existoval reálný předpoklad, že vzadu nebylo ani živáčka.
Stoly byly bez ubrusů, nicméně díky povrchu desky imitující žulu působily stoly čistě. Nahulíno tady taky moc nebylo, protože od barpultu se k nám kouř moc nedostal a poloprázdnost hospody zajistila dostatek relativně čerstvého vzduchu. Mně se tu docela líbí i po letech, dokážu si docela představit, že pokud by sem zavítala naše parta, tak že bysme se tu docela dobře nasekali.
4.00

LOS KLIENTELOS
Los V textu výše už to bylo několikrát zmíněno. Štamgasti u barpultu, sedící, stojící, v pozdějších hodinách s předpokladem spící polohy. Zbytek hospody byl řídce obsazen nám neznámými individui. Toť vše. Jsem přesvědčen o tom, že kdokoliv ze štamgastů sem kdykoliv zavítá, tak se zapojí do své barpultové partyje, což je výhoda, protože nemusí si dopředu domlouvat známé pro vypití se a kdykoliv se tu zapojí do řeči. Navíc, malá velikost barpultu a permanentní přítmnost číšníka či číšnice zaručuje možnost řeči i bez ostatních. Toto ovšem pro běžného návštěvníka neplatí, proto doporučuji si sem vždy někoho vzít, ať tu nesedíte sami se sebou. 3.50

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Los S odstupem času mi návštěva této hospody vadí čím dál tím méně, byť stále patří spíše mezi mé neoblíbené hospody. Malá návštěvnost zajišťuje relativně čistý vzduch, pivko tu není nejhorší, stoly čisté, obsluha rychlá a štamgasti zajišťují ten správný hospodský ruch a vzruch. Jen škoda oné tmavosti bez oken, což je frustrující i pro neklaustrofobiky a díky tomu toto místo spíše působí jako špinavé doupě než čistá pivnice. Navíc nepřítomnost absolutně žádného jídla nedovoluje vyšší hodnocení. 3.00

LOS PROGNÓZOS
Los Když už přežila Černá Hora dodnes, tak už bude žít nafurt. Jestli je to tím, že Štěpáník sponzoruje tuto knajpu z výnosů Bestu či z jiné podnikatelské činnosti, to netuším, ale přeji jí, aby se návštěvnost zvednula ... ovšem bez jídla to nepůjde.