Vše při starém, to je fajn ...






"Na rozcestí"
Rusava
2013

( 2009 )


LOSÍ INFORMACE
Restaurace Na rozcestí
768 41 Rusava

ÚVODNÍ SLOVO
Čiva Pozorný čtenář našich srnek jistě zaznamenal, že se již nějakou dobu na čele hodnocení pajzlů vyjímá hospoda ne bystřická, nýbrž rusavská – a to konkrétně knajpa Na rozcestí. Protože od poslední (a zatím po hříchu jediné) recenze tohoto podniku však již v rusavském potoce hodně vody probublalo, bylo nutné postavení této krčmy buď potvrdit, nebo vyvrátit. Trochu neobjektivně se toho ujal autor první recenze Čiva, ale co už, když ostatní to za výzvu nepovažují.  

KVALITA PIVA
Čiva Klasika v podání Zubrovy jedenáctečky se zde stále drží a její chuť je stále vynikající jako před čtyřmi léty, pěna konzistentní tak akorát, teplota kvalitně studená, k tomu bytelné krygly s širokým hrdlem umocňující již tak kvalitní Čivův splávek – prostě nemělo to chybu, resp. možná jednu jedinou, a to cenu 24 českých. Zřejmě vysokohorská přirážka. 4.50

KVALITA JÍDLA
Čiva Čiva se řídil dle hesla „hlad je převlečená žízeň“, a proto se o jídlo nezajímal. To samé doporučuji každému, kdo sem zavítá, neboť zde pivko opravdu zasytí. x.xx

KVALITA OBSLUHY
Čiva Ze dvou mužů zbyl zde jeden, naštěstí však ten vše zvládá, aby taky ne, když se prý tak nějak obecně přestává kalit. Ohledně pivka a jeho točení již bylo psáno výše, nutno poznamenat, že moc práce pan hospodský neměl rovněž tohoto dne (krom práce s Čivou), nicméně to jeho kvality nijak nemodifikuje. S povděkem lze také kvitovat zapnutí přímotopu na hostovo přání. 4.50

KVALITA PROSTŘEDÍ
Čiva Prostředí se zde myslím vůbec nezměnilo, což je na jednu stranu dobře, malou výtku však zasluhují hajzlíky, tam by se něco udát mohlo/mělo. Interiér v tomto pošmourném a nepříliš teplém dni nepůsobil zrovna přítulně, bodejť by však taky jo, když sem Čiva vlezl hned po otvíračce – jak již bylo uvedeno, přímotop to napravil. 3.75

KLIENTELA
Čiva S hodnocením klientely je to dost složité, asi jako vedle v Obecním domě, jelikož tu byli všeho všudy tři hosté, nicméně kvalitní notor bonzující na vedlejší hospodu tento nepříliš milý úkaz stíhal zdatně napravovat. Doteď přemýšlím, jestli u jednoho škopku vykouřil ty cigarety čtyři nebo jich bylo pět. 3.75

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Čiva Pivenko zůstalo vynikající stejně jako obsluha, nicméně na prostředí by se mělo přeci jen trochu zapracovat, neboť vždy je co zlepšovat, že jo. O něco nižší celkové hodnocení bodové má na svědomí také absence klientely, zajímavý x-boďák s vypáleným komínem to nevytrhnul. I tak ale mohu konstatovat, že se mi zde (opět) tuze líbilo a snad se sem brzy zase podívám a cos vypiju. 4.00

PROGNÓZA
Čiva Tak ohledně situace na Rusavě jsem sice o něco moudřejší než v roce 2009, neboli vím to, že sem lidi chodí zejména o víkendech a k večeru, podobné to asi bude mít hospoda vedle a rovněž i knajpa U Hradilů, která „víkendové náladě Rusavy“ dokonce přizpůsobila svou otvíračku (nebo to taky mohlo být naopak, samozřejmě). Kam teda lidi chodí přes týden? Že by do penzionu U kůlu, jak o tom psal kolega Los? Nebo Grůň? Či Čecher??? To bych se dost divil…