Podhoran
2005 (2008, 2004, 2002)


LOSÍ INFORMACE
KONTAKT:
Hotel Podhoran ***
Masarykovo nám. 136
768 61 Bystřice pod Hostýnem
Česká republika (CZ)
tel: (+420) 573 378 313
     (+420) 573 380 620

LOS PIVOS KVALITOS
Los Čepuje se zde spousta pivek, co si tak pamatuju 10° Gambáč, 10° Kozel, 12° Plzeň a ještě nějaké, už si to nepamatuju. Osobně jsem testoval desetistupňovýho Gambáče, který se stává v Bystřici oblíbenějším pivkem než Zubřík, a to už je co říct. Po prvním loku jsem zůstal jak opařený a pomyslel si, toto je ten pravý "vylamovač zubů." Pivko bylo tak studené, že mi zuby málem samy vyskákaly z pusy, jazyk mi zcepeněl a chuť se mi do něj vrátila až druhý den a krk mi nadával ještě dlouhou chvíli.
Teplota se postupem času stabilizovala a pivko bylo v pozdějším čase více pitné, což způsobil asi větší průtok trubkami v přímé úměře k počtu točených pivek, ale i tak byl první dojem silnější než následná kvalitní chuť.
3.00
Křemílek Jak již poznamenal Los, výběr pěnivých moků je zde opravdu velký, bohužel má paměť bývá někdy opravdu krátká, takže nejsem schopen přidat další značku piva, které je zde točeno. Mnou zde vícekrát testovaný Gambrinus byl ze začátku příliš přechlazený, ale rychlou konzumací jsme stlačili teplotu na přijatelnou úroveň. 3.50
Trpajzlík Já, narozdíl od Losa, si na kvalitu či teplotu piva stěžovat nemůžu. Celý večer jsem konzumoval víno a k pivu ani nepřičichl, takže moje hodnocení v této části nemůže být bráno v potaz. Pokud bych však byl nucen k nějakým závěrům, tak se přikloním k Losovu hodnocení. 3.00
     
LOS OBSLUHOS
Los Po příchodu jsme čekali cca 5 minut na první zareagování obsluhujících slečen a pak dalších cca 10 minut na donášku. Toto by ani nebylo tak tragické, bohužel se tato skutečnost v průběhu večera ještě opakovala. Dalším problémem se ukázala být paměť dívčin, které nám s přehledem přinášely jiné druhy pitiva než které jsme požadovali, nehledě nakonec na tu skutečnost, že některé moky nám v závěru vůbec nebyly účtovány. 2.50
Křemílek Chaos, zmar a velké utrpení, jak pro nás, tak i pro obsluhující početný personál. 10 až 15 minut čekat na pivo je příliš dlouho a dostávat jiné pochutiny než ty, které byly objednány bylo opravdu příliš. 1.50
Trpajzlík Do restaurace jsem dorazil o něco později než mí kolegové a protože jedna z obsluhujících byla právě u našeho stolu, tak jsem si zrovna objednal. Do pěti minut jsem měl požadovaný nápoj a mohl vesele konzumovat - takže první dojem byl dobrý. Postupem večera se ovšem děvčata pokazila - rychlost a chuť do práce se rapidně snižovala s pokračující hodinou, bez mrknutí oka se nosily špatné nápoje a v závěrečném účtování také nebylo všechno v pořádku. Kdybych měl jejich výkon hodnotit na základě tohoto jednoho večera, známka by nešla přes 1,50. Hodnocení, které jsem se rozhodl dát obsluze, tudíž bude vycházet ze všech mých předchozích návštěv a ze zkušeností i s jinými "obskakujícími". 3.00
     
LOS PROSTŘEĎOS
Los Hospůdka je to docela rozlehlá, jak poznamenal Candát v předchozí recenzi, se dvěma vchody. Stoly prostorné, u stolů pohodlné lavice a pár solidních židlí. Popelníky se nevysypávají, ubrusy se nevytřepávají a mění se pouze při polití. Příjemná barva zdí není pro oči ubíjející ani uspávající, množství cigaretového kouře je naštěstí regulováno zmíněnou velikostí místnosti. Pro posezení u pivka dobrý, pro požívání chystaných poživatin nepříliš vhodné. Vše zachraňuje přítomnost bowlingových drah, které taktéž mění orientaci tohoto zařízení z pivnice na bowlingovou hospodu s nabídkou teplých jídel. 3.75
Křemílek Pro mě velice příjemné a pěkné prostředí. Ideální pro požívání zde nabízených jídel, tak pro vypití pár pivek. Bowlingové dráhy zde umístěné pozitivně zvyšují kvalitu tohoto zařízení. 4.00
Trpajzlík Ve zkratce: příjemná, čistá, prostorná a dobře odvětrávaná restaurace s bowlingem. Tohle je místo, kam vzít rodinu na nedělní oběd, či obchodního partnera na panáka. 4.00
     
LOS KLIENTELOS
Los Štamgastů zde moc nenajdeme, nicméně je možné, že se jich pár urodí, ale to se spíše bude jednat o bowlingově zaměřenou část populace. Jinak prostě jako všude jinde, sem tam je někdo napraný víc, sem tam méně. 3.00
Křemílek Klasické štamgasty zde nenajdeme. Snad jen ty, kteří sem občas zaskočí zahrát si bowling.
Výskyt X-boďáků na bodu mrazu.
3.00
Trpajzlík Hoteloví hosté, hráči bowlingu, rodiny s dětmi, pár štamgastů a náhodní kolemjdoucí. Žádní x-boďáci a jen velmi málo gelomrdů. Většina hostů je již dávno výdělečně činných a přišli se pobavit v příjemném prostředí. 3.00
     
CELKOVÉ HODNOCENÍ
Los Kdyby nebylo tak studeného pivka, docela by se mi tam líbilo a to bych pak prominul i nějaké nedostatky v obsluze, které byly stejně způsobeny nečekaně vysokou plností hospody v době naší návštěvy. Plusem rozhodně je bowling, který může být docela dobrou záminkou pro chlastačku nebo naopak volněji orientované obchodní jednání, solidní nabídka jídel (které jsem neokusil) a druhů pizzy (které jsem naopak okusil a byly na vysoké úrovni) a dostatek míst k sezení. Mínusem pak je zmíněná studenost piva a pomalá obsluha na to, kolik dívčin se kolem hostů točí (dle mého názoru by to zvládly dvě šikovné číšnice) s neschopností zapamatovat si správný druh objednaného pitiva. 3.00
Křemílek Nebýt velice slabé obsluhy, tak bych se sem možná i rád vracel. Solidní výběr jídel, mnoho druhů točených pivek a celkem útulné a prostorné prostředí. K vyšší kvalitě přispívají i dvě bowlingové dráhy. 3.00
Trpajzlík Podhoran je příjemný podnik, kde se dá slušně najíst, zahrát bowling či uspořádat firemní akce. Pizza na tenkém těstě je přesně to co mám rád. V jídelním lístku nalezneme i klasické pokrmy jako je svíčková či guláš a to co jsem zatím ochutnal bylo kvalitní, chutné a v dostatečném množství. Mé celkové hodnocení však nemůže být nepoznamenáno tragickým výkonem obsluhy v ten osudný večer. Restaurace byla sice plná, resp. u každého ze stolů někdo seděl, ale to není nic, co by se nedalo zvládnout ve dvou lidech. Tři děvčata za barem však prokazovala chvílemi až neskutečnou dávku neschopnosti a totálního odporu ke své práci. Celkové hodnocení mohlo být mnohem vyšší. Takhle bohužel pouze 3,25. 3.25
     
LOS PROGNÓZOS
Los Po otevření konkurenčních bowlingových drah se návštěvnost rapidně sníží jakožto i počet hosty obletujících slečen, množství piv se zredukuje na 10° Kozel a 12° Plzeň a začnou se zde vytvářet štamgastské typy, které s postupujícím časem budou tvořit většinu obratu tohoto střediska.  
Křemílek Pokud nedojde k výměně servírek (ani usmát se neumí), úroveň dobře se rozjíždějící hospody začne opět klesat a za čas to zde bude opět vypadat jako před pár lety.  
Trpajzlík Nejsem jasnovidec a mé odhady stojí za prd, ale vím, že kvalitní služby nelze poskytovat bez kvalitního personálu. Zbavte se neschopných jinak vám spousta lidí uteče ke konkurenci!!!