Z Bystřice je to daleko... ještě že před hospodou staví autobus






"Pod lipami" alias "Kabaňa"
Chvalčov
2010

(2010-2)


LOSÍ INFORMACE
KONTAKT:
Restaurace Pod Lipami
Chvalčov 12
768 87 Chvalčov
Česká republika (CZ)
tel: (+420) 573 381 007
ÚVODNÍ SLOVO
Rumcajs Na3e zájmová skupina při cestě z Hostýna od tradičního pivně-čertového stánku u kostela natrefila do této knajpy. Jak se toto podařilo, když byla trasa plánovaná přes Lázně mi asi zůstane navždy záhadou, ale při množství tehdy požitých čertů se mohlo stát cokoli.  

KVALITA PIVA
Rumcajs Jednalo se o kvalitní ZUBR v modelech 10 a 11°, pokud si dobře pamatuji. Vzhledem k tomu, kolik jsme jich tam vypili, nemohl být vůbec špatný. 4.00

KVALITA OBSLUHY
Rumcajs Obsluha byla velmi svižná, nosila čerty i piva jako o závod. V podvečer možná intentzita nošení piv trochu opadla, ale to nevím úplně jistě, bo jsem už přišel do hospody v dobré formě. 3.25

KVALITA PROSTŘEDÍ
Rumcajs Tak prostředí si pamatuji i z dřívějších návštěv, takže nebudu v této sekci tápat. Jedná se o typickou vesnickou sálovou knajpu s obouchaným kulečníkem, televizí, dřevěnými stoly a tvrdými dřevěnými židlemi. Jako bonus je vedle sálu salonek, kde jsme prochlastali večer. Designově polovina minulého tisíciletí, ale možná je to dobře. Vzpomeňme si na nebožtíka Corone, jež sídlil naproti a při přes svůj moderní a pěkný interiér vydržela tato hospoda rok, maximálně 2. Prostě tradice je tradice a ta je navždy. Vznikající konkurence v okolí této knajpy se musí třást strachy, tato hospoda je věčná. 3.50

KLIENTELA
Rumcajs Hospodští týpci od 18 do 65 let. Řekl bych, že se vesměs jednalo o tradiční klienty, kdy se chození do této hospody dědí z generace na generaci.. 3.50

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Rumcajs Tož všeci se tam dost vykalili, takže asi dobré, ja. Holku bych tam na rande a večeři nebral, ale s kámošema se tam dá docela slušně zakalit. 3.50

PROGNÓZA
Rumcajs Tato hospoda je strategicky umístěná, další hospody jsou od ní poměrně daleko, takže je docela slušně spádovou hospodu (myšlena hustota osídlení hospodkých týpků v rádiusu této hospody). Navíc po zrušení hospody U Králů musí návštěvnost ještě více vzrůst, takže strach o její budoucnost nemám.