Restaurace "Best Club"
2008
(2014, 2009, 2003)


Tuto recenzi věnoval autor památce zesnulého Jury Zely.

LOSÍ INFORMACE
RENNO CLUB
Masarykovo nám. 70
768 61 Bystřice pod Hostýnem
Tel.: +420 573 378 232
ÚVODNÍ SLOVO
Čiva Opravdu bych nevěřil, že se to stane. Že se fyzicky zjevím v prostoru "nóblpodniku" Renno a že zde dokonce budu popíjet TOČENÉ pivo. Leč protože vrstva prachu na poslední a zatím jediné recenzi tohoto zařízení už byla pořádně silná, musel jsem se tohoto nelehkého úkolu jako správný pivní pionýr ujmout. Ještě před vstupem do lokálu jsem v skrytu duše doufal, že je třeba inventura a já (zbaběle prchaje) budu mít pro sebe samého jakési vnitřní alibi, ovšem zavřeno nebylo a tak nezbývalo, než vpadnout dnu.  

KVALITA PIVA
Čiva Oproti minulé recenzi tedy ne velká, ale zcela přímo fatální změna. Namísto lahváče mohl jsem si vybrat z točené "desítky" a "dvanáctky". Jelikož dvanáctka byla plzeňská, padla má volba na desítku, aniž bych věděl, o jaké desítce je tu přesně řeč. Poté, co přede mnou přistála sklenice nevídané šířky v jejích horních partiích s logem Kozel, jsem se pracně snažil zamaskovat zklamání, že jsem neobdržel "alespoň" Gambáč. Nicméně míra prakticky ukázková, na první pohled tedy výborně. Ovšem jak už to tak u desítky Kozel bývá, po prvním loku pochlastávače přejde počáteční entuziasmus a musí se honem vrátit zpět do reality. Nemohu přesně definovat (pa)chuť tohoto moku - připomínalo mi to smetanovost Maestra. Teplota velmi nízká, což bylo v této situaci na škodu věci. 1.50

KVALITA OBSLUHY
Čiva Výčepák nás při příchodu mile pozdravil a za chvíli již přicupital s dotazem na naše přání, před čímž nás pozdravil ještě jednou. Výborně. Pivka donesl vzápětí poté, co odkvačil k jejich výrobě (to může, ale i nemusí být výhodou, dnes spíše bylo, protože s Kozlem těžko může něco nadělat). Ovšem - na stůl nám nebyl dodán lístek zaznamenávající naši průběžnou útratu, což je minus. Toto minus bylo umocněno na druhou, když jsem, podobně jako v rychlovské knajpě, zaznamenal absenci nějaké "tabule" alespoň s cenou piva či spíše něčeho, jako je kompletní nápojový lístek. To by snad obsluha (ve spolupráci s provozovatelem) zařídit mohla (měla!). Za příjemné vystupování si ale zdejší hostinský vysloužil nadprůměr. 3.50

KVALITA PROSTŘEDÍ
Čiva Řekl bych, že co do vybavenosti hospody nábytkem zůstala situace nezměněna. Boxy jsou docela pohodlné, leč možná by mohly být opěradla krapet vyšší, aby si člověk při chlastání nezvrátil hlavu dozadu a mohl se pohodlně opřít. Potěšilo mě, že stůl není přibitý k podlaze napevno, ale dá se s ním podle potřeby manipulovat. Oproti dřívějšku se zřejmě už tolik nešetří na elektřině - viděl sem to, co jsem potřeboval a zčásti i to, co jsem ani vidět nechtěl. Umělé plazivé kvítí a jakési drátěné nadstavby opěradel boxů patří řekl bych spíše do nějaké kavárny než sem - i když toto vlastně nelze považovat za hospodu klasického typu. Barva interiéru je převážně černá v kombinaci s červenou, za což bude konečná známka nepatrně zvýšena. 3.00

KLIENTELA
Čiva Těžko říci, co o víkendech, v "pracovní dny" ale zřejmě návštěvnost skomírá. Vysedávala tu jakási rádoby elita v průměru kolem třicíti let, dále dva postarší fotři, ke kterým by určitě více pasoval podnik á la Sokolka a dvě slečny/ženy něco málo přes třicet, které se k mému údivu hodně zajímaly o blikající mincožrout strategicky umístěný cestou na hajzly. Z této komůrky, kde bylo po celou dobu zhasnuto (ha, přece jen se spořivost za elektřinu projevila), se k mému údivu asi v půlce mého pobytu zde vynořila pětice mládežníků, zahalena v kapucích a svižným krokem opouštějící knajpu. 2.00

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Čiva Před vstupem do jámy lvové, nebo chcete-li do Renno clubu, jsem a priori očekával velice slabé závěrečné hodnocení. V průběhu pobytu zde jsem přece jen zaznamenal nějaká ta pozitiva, ale na vyšší než mnou udělenou známku to asi opravdu není. Nechutné pivo nevyžehlí ani příjemná obsluha a vcelku příjemný interiér nenapraví neslané nemastné dojmy ze zdejší klientely. 2.50

PROGNÓZA
Čiva Už drahnou dobu očekávám, že bude tento podnik nadobro uzavřen. Jelikož se tak ale nestalo ani v dobách, kdy zde netočili pivo, tak si myslím, že s točeným pivem to zde neupadne určitě. Ztotožňuji se s moudrem, které bylo proneseno v prognóze recenze z roku 2003 - klientela tohoto podniku sestává z lidí, kteří se bojí chodit do normální hospody, ale přece jen někam chodit chtějí. A pokud takoví budou i nadále mezi občany Bystřice, pak bude Renno živo.