Klasika pro všecky Klasiky






"Na Rožku"
2009
(2014, 2013, 2008, 2005)



Tuto recenzi věnoval autor památce zesnulého Jury Zely.

LOSÍ INFORMACE
Hospoda Na Rožku
Přerovská 32
768 61 Bystřice p. H.
Tel.: 573 380 625

Otevírací doba:
Po - Pá      8 - 21
So           8 - 13:30
Ne           Zavřeno
ÚVODNÍ SLOVO
Čiva Od Ozzyho recenze neuplynulo sice ještě ani půl roku, přesto jsou zde aktuální postřehy z knajpy Na rožku. Proč? Protože knajpa nedávno změnila provozovatele a k Čivovi se tato skutečnost bleskurychle donesla, neboť Čiva má uši všude. Jeho občanskou povinností bylo tedy tento podnik znovu navštívit a svou návštěvu i zdokumentovat (když všichni krom Losa mají v Bystřici ještě asi zimní spánek).  

KVALITA PIVA
Čiva Zubr jedenáct za 19 českých vynikající chuti, teploty, vůně, barvy a kdovíčehoještě. Čiva si opravdu pošmáknul a moc se mu odsud zpět do reality nechtělo. Na programu by mohla být ještě Holba 12° za 20 českých, ale na tu se vzhledem k časové tísni nedostalo. 4.50

KVALITA OBSLUHY
Čiva Ježto Čiva lapěl na barové stoličce, měl pivo v expresní rychlosti vždy připraveno. Bylo by tomu ale zajisté i tehdy, kdyby seděl na opačném konci lokálu. Pohybují se zde (hlavně v polední špičce) dva číšníci, kterým jde práce velmi dobře od ruky, tudíž žádný strach ze sucha, milý pochlastávači. Mezi jednu z předností zdejšího číšnictva patří i to, že si můžete vybrat, z jakého typu sklenice chcete nasávat. No není to nádhera? 4.00

KVALITA PROSTŘEDÍ
Čiva Co se prostředí týká, řekl bych, že se od poslední návštěvy nic zásadního nezměnilo, ba dokonce že vše zůstalo na svém místě, což je spíš dobře než špatně. Nad rámec minulé recenze mohu připojit dojmy ze salonku s fotbálkem a kulečníkem, který mi připadal velmi útulný a navíc sem se svou investigativností prodral až na zahrádku, o jejíž existenci jsem až do té doby vůbec neměl tušení. 3.50

KVALITA KLIENTELY
Čiva Mé kroky sem směřovaly už v brzkém dopoledni, ovšem i přesto zde v době mého příchodu už vysedávalo několik kvalitních typů. Během několika hodin mého pobytu se zde střídali více méně x-boďáčtí aspiranti, takže zřejmě ani o nějaké zásadní proměně klientely zde mluvit nelze. Což je - znovu opakuji - spíše dobře než špatně, i když pan hostinský se samozřejmě do podniku snaží přivábit i lidi mladšího charakteru. 4.00

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Čiva Venku řádilo zákeřné jarní parno a Čiva se zde mohl na pár hodin schovat a v poklidu lahodnou jedenáctku konzumovat, sic by to s ním asi venku seklo. Příjemná a ochotná obsluha, mok pěnivý nadstandardní, klidné prostředí a poctivá česká kuchyně vám zde zaručí příjemné několikahodinové posezení. Takže jedno motto na závěr: "Ať je krize nebo ne, na ‚rožku' se sejdeme!" 4.00

PROGNÓZA
Čiva Zdejší vedoucí vědí, o co jde, a tak si myslím, že i v dnešní těžké době situaci uzpůsobí tak, aby tady tento podnik dál fungoval, neboť zrušit ho (či jak se dnes říká: restrukturalizovat) by byla velká škoda.