Do prdele už aj s těma přestavbama ...






Tipsport Bar
2013

( 2014, 2008, 2004 )



LOSÍ INFORMACE
KONTAKT:
Tipsport Bar
Přerovská 46
768 86 Bystřice pod Hostýnem
tel: (+420) 573 381 737
ÚVODNÍ SLOVO
Čiva Už pár let jsem si na tento podnik „brousil hrdlo“, jelikož poslední recenze páně Ozzyho je z roku 2008, jenže spojení hospody se sázkovou kanceláří se mi dost nepozdávalo, a to nejen proto, že jsem si chtěl co nejdéle v paměti uchovat mlhavou romantickou vzpomínku na hospůdku U krbu, která zde byla před přestavbou na „Tipáč“. Leč nikomu se sem na recenzi nechtělo a tak…ale však už to znáte.  

KVALITA PIVA
Čiva Jedenáctky Staropramen a Braník byly nošeny v betelných kryglech, s pěnou hustou tak, že by se dala krájet. Teplota obou druhů piva kvalitně nízká, možná až trochu moc nízká, leč obě pivka postrádala nějakou výraznější chuťovou stopu a hlavně obě chutnala dost podobně, což mi nepřipadalo zrovna super. Nicméně je to zřejmě daň globalizaci. Pozitivně lze hodnotit zejména jejich vysokou pitelnost, absenci chutí nežádoucích a také kvalitní pěnu. 3.00

KVALITA JÍDLA
Čiva   x.xx

KVALITA OBSLUHY
Čiva Obsluhu vykonávala slečna mladšího věku, ale ne zase nějaké úplně mladé jelito, zkrátka tato výčepní už věděla co a jak, a tak na sobě ani nedala znát nějaké negativní emoce z našeho častého střídání objednávek – to kvituji s povděkem. Myslím, že vzhledem k tomu, že zde musí pracovat v podstatě s „europivem“, dělá to zřejmě nejlíp, jak to jde. 4.00

KVALITA PROSTŘEDÍ
Čiva Prostředí se zde zřejmě za těch 5 let nezměnilo co do prostorového uspořádání, leč určitě tu vymalovali, jelikož nyní převládá žlutá snad v kombinaci se zelenou – je to velmi, velmi světlá krčma (úplný opak Krbu, co pamatuju). Byl sem zvědav na tu budku, kde se dá podat tiket, a očekávání byla realitou ještě překonána, neboť tato budka podle mě dost nešetrně vstupuje do prostoru „placu“ samotné krčmy, daleko lepší by bylo ji „stlačit“ víc ke zdi. Přímo naproti vchodovým dveřím je bar, vypadá podle mě tak trochu jako podomácku stlučený, no ale zase lepší než moderní tapeta s falešnými cihlami. Vlevo je pak část se stoly a židlemi, není zde asi víc jak 30 míst, v rohu nahoře pak velká „sportovní“ televize. Raritou budiž zdejší větrací systém, který, když je zapnutý, vydává dost silný hukot podobný tomu, jaký lze slýchávat v TONetovce – to aby asi chlapi po fajrontu nezapomněli, co je zase zítra (a dalších 30 let) čeká. 3.50

KLIENTELA
Čiva Docela kvalitní postarší fotři kolem padesátky, většinu osazenstva bych tipoval právě na dělňase z TONu nebo okolních podniků (ne však LIDLu, ti chodí na Rožek). Sice na můj vkus trochu moc hluční, ale zase nejsme v divadle, že jo. 3.50

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Čiva Pivku žel chyběla nějaká výraznější chuť (což je však dost zásadní), jinak s ním ale nebyl žádný problém, hospodská v pohodě, usměvavá, občas i mírně čtveračivá, řemesla znalá, a klientela s prostředím si jdou vzájemně na ruku. Pohoda. 3.50

PROGNÓZA
Čiva Kdyby tady změnili značku piva, možná by tu bylo i o pár lidí víc, na druhou stranu – Zubra mají vedle na Rožku a z druhé strany na Florenci, takže tah by to byl asi dost riskantní. Klientela zde každopádně je a já myslím, že bude i nadále.