Ha, už je tady Eeeeeeee!






"U Medvěda"
2007




Tuto recenzi věnoval autor památce zesnulého Jury Zely.

LOSÍ INFORMACE
Restaurace "U Medvěda"
Kdesi v Tatranské Lomnici
Vysoké Tatry
Slovensko
ÚVODNÍ SLOVO
Plachťák Vážení přátelé pivního moku. Už je to nějakou dobu od mé poslední (nutno podotknouti pouze druhé) recenze pseudohospod v Emekurvarice. Poslední dobou jsem měl jaksi potřebu se podělit o své zážitky z pivních radovánek v cizině, které, snad až příliš moc, holduji. Nu pusťme se do další kapitoly, tentokráte ze země tajuplných hradů, laciného piva, dobrého ovčího sýra a já nevím ještě čeho... Pokuď náhodou pojedete trávit své volno do Tater Vysokých, není od věci se stavit v Tatranské Lomnici, kde naproti Tatranského muzea, které budou určitě chtít navštívit vaše drahé polovičky, sídlí ryze česká restaurace U Medvěda, s českou obsluhou, českým kuchtíkem a českým jídlem, které budete dozajista holdovati pánové především vy...  

KVALITA PIVA
Plachťák (právě jsem se mocně napil z krýglu svého domácího, nikdy nevysychajícího a jse tudíž schopen přistoupit k tak zodpovědnému úkolu, jako jest hodnocení moku chmelového...) Ihned po příchodu jsem si se slovy \"jedno pivo šéfe\" objednal jednoho chmelíka. Byl mi nabídnut desetistupňový Šariš (v překladu Seposereš...). Tupě jsem pokrčil rameny, smutně usedl ku stolu masivnímu a hlasitě vyslovil jaterní přání, zda by tam nebylo pořádné české pivo, například Plzeň. Nato mě číšník, spolumajitel a já nevím co ještě mile překvapil a hbitě natočil požadovaného moku... První chmelík se mu nějak nezdařil a myslím že si toho byl vědom, neboť od té chvíle mi na stole přistávaly pouze předpisově natočené, snad jen příliš vychlazené piva... Ohryzek lačně zapumpoval, a tělo oslabené slovenskými pivy začalo ožívati... Cena byla překvapivě nízká, a to 30 korun slovenských. Byla to bašta. Pro milovníky slovenských desetistupňových pseudopiv tu byl ještě ten Šariš. Cena něco přes dvacet korun, nevím přesně, nicméně jsem neměl odvahu, po předchozí zkušenosti, si jej dát. I jeho dvanáctistupňový bráška stojí za prd, jen ta sračka je menší... 4.00

KVALITA OBSLUHY
Plachťák Vzhledem k tomu, že jsme byli jedinými zákazníky, kteří si ten večer do restaurace sedli, obsluha jen kmitala. Následující den, kdy jsme sem zavítali znovu kmitala opět, snad z principu, že jsme Češi. Spolumajitel nás přivítal navíc i hltečkem tamní Medvědovice, tj. slivovice s medem a čímsi, takže si rozhodně v mých očích šplhnul. Kuchař se také činil, pokrmy připravoval rychle, a velmi chutně. Jednak vám před jídlem bude donesena miska se škvarky a sádlem a opečeným rohlíkem, a pak, mezi chody i proti vaší vůli, koláč, bublanina, či jiná česká dobrota. Sice za ni zaplatíte, ale ta nenucenost, komplexnost a pohoda za to stojí. Dávám plný počet bodů, neboť jsem neshledal nic co by hodnocení zhoršilo. Bomba. 5.00

PROSTŘEDÍ
Plachťák Ještě před vstupem do restaurace, vás u dvěří přivítá plastová napodobenina medvěda. Toho pravého však najdete přímo v restauraci u baru. Prý se jim tam furt procházel, asi z žízně, tak jej dopravili přímo ke zdroji, jen to bylo nohama napřed... Interiér je laděn v duchu kamene a dřeva. Veškerý nábytek je masivní dřevo, velmi příjemné k posezení. Okolní stěny jsou ověšeny různými trofejemi, úlovky z okolí. Přední a větší místnosti vévodí mohutný gril, na kterém krom naprosto vyleštěných jehel nejvíce upoutá jednak neustále hořící oheň a také mastné stěny... Kolik dobrot už ním prošlo... Pro snoby, zlatomládežníky a jiné pitomce je v zadní části jakési oddělení, kde si můžou v klídku ve skupince pokecat. Pěti- a čtyřboďáci však zvolí raději stoly přímo u pramene... Prostředí pohodové, nezakouřené (pochopitelně, vždyť nikdo z nás dvou návštěvníků nekouří...), myslím že tak akorát na nějakou pitku spojenou s pekelnou žranicí... 4.75

KLIENTELA
Plachťák Kurňa, tož včíl jsem v loji. Jak jste již poznali z předchozích odstavců, byli jsme tam sami, takže klientela na velmi vysoké úrovni :o))) Nelze ohodnotit, takže průměr za 3. Všeobecně však lze říci, že bychom tu i vzhledem k cenám jen těžko hledali naše 5-ti či 4boďáky. 3.00

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Plachťák Mě osobně návštěva této restaurace nadchla a jednoznačně obohatila pobyt na Slovensku. Vřele doporučuji její návštěvu. Pokud chcete vědět více tak zavolejte do lesa a já vám rád poskytnu info :o) (postřehli jste že jsem v průběhu psaní této recenze vypil půl metru piv? Já ne...) 4.25

PROGNÓZA
Plachťák Restaurace U Medvěda je v Tatranské Lomnici teprve od června 2007, tedy pouze pár měsíců. Vzhledem k úrovni služeb a dále také ke svému umístění si troufám říci, že si ve velmi krátké době získá silnou klientelu, ze které pak bude v budoucnu čerpat.