Na Chlaščovský poměry dobrý






"U Michala"
2012



LOSÍ INFORMACE
Hostinec U Michala
Chvalčov 88
768 72 Chvalčov
LOS SLOVOS ÚVODŇOS
Los A toš sem se po dlúhé dobje vydál po hospodách. Dofčilka mi to nedovolovalo zdraví, a taky proto sem sa vzdál funkce šéfredachtora, ale fčil su opjet v plné sile a očakávání. Od svých známých sem dlúhodobje dostávál hlášky, že sa na Chlaščovje kúsek od zabjehnutý knajpy Pod lipama objevila knajpa nová. A že prej hnedkaj vedle. Co to je za capina, říkám si, ale neodolál sem, a vyšláp sem si jedneho posilvestrovskýho večera týmto smjerem. A ejhle, fakt že jo, nekecám dvacet metrů od lip je tu hospa U Michala. No to mně posernohy. Ale lákavý to bylo, to jo, a jako by na mně ta hospoda volala "Voilá, komm herein!" Mno neodolál sem...  

LOS PIVOS KVALITOS
Los No typů pivsonů tu bylo požehnaně, nabízel snad dokonce tři různý možnosti. Zapamatovál sem si enem dvje, a to jedenáctkovýho Gambáča a Kozla. Gambáč je podle mě sračka roku a tak sem vzal zavděk Kozlíkem, i gdyž ani tento není zrovna to, kvůlivá čemu bysem vedl válku. Ale ejhle, buď sem po dlúhé odmlce tak vyprahnutý anebo sem pozapomňél jak pivsoni chutnajú, ale totok se fakt dá chlastat! Pjena sa zdržela na povrchu aj dýl, než enem cestu od pulta ke stolu, což není fšude pravidlem. Chuť byla pivní, žádná voda, snáď to zapříčinila vyšší voltáž. Teplota byla jakéš takéš, v létě by to bylo hodně osvěžující, dneskaj to bylo takotako, protože za oknama byl už leden, i když teploty byly skorojarní. Ale jo, žádný průsér, žádný legendární megazážitek, ale rozhodně nadprůmjer. 4.00

LOS JÍDLOS KVALITOS
Los Toš tu sa jedná o hospodu a žádnú vývařovnu nečekejte. Ale to ani nebylo a není úmyslem provozovatelú. Tu se lidi napájajú chlastem, nažrat se mjeli doma. Ale i taxe tu něco najde, co možete žvýkat mezi jednotlivýma pivama. Kromje obligátních čipsů a tyčinek tu najdete aj domácí specijality jako párky Delicious (čti "dylyšes"), utopenci a tlačenka. Já sem neodolal a utopenci zvítězili. Bohužel. Porca jak pro děcko, neslaný nemastný. Chutnalo to jako utopenec, to se musí nechat, ale asi byl naloženej jeden dva dni, pokáď vůbec. Kolega si dal dylyšes párky a čvachtal si jako u kaviára. Takže gdyž to zprůmjeruju, tak sme dospjeli k hodnocení "za tři". 3.00

LOS OBSLUHOS KVALITOS
Los Podle místních znalců byl obsluhující aj zároveň provozovatelem. Klučina tak do štyrycítky s výrazným hendikepem a sice chybějící rukou. Jeho fyzický hendikep mu ale v žádným případku nebráníl v rychlosti dodávání piv na stůl, a to i s neznuděným výrazem. Fajn. Semotamo se sice zakecál s dajakú blonďdatú dívčinú, pak zásobování vázlo, ale s postupujícím časem sme byli aji rádi, že ho žena zamjestnávala, a mys sme nakonec byli schopni odejít aj po svojich. 4.25

LOS PROSTŘEĎOS KVALITOS
Los Zatím to tuná voní novotú, zdi ešče nejsú očúzený a celkovje ještě nejsú zdi nachcaný kúřem. Je to tu jedna velká mísnost, jak vkročíte, toš před sebú u protější stěny zahlédnete pípu aji s výčepákem, teda pokáď se zrovinka nepotuluje mezi stolama. Vlevo je asi štamgastský stůl, anebo není, nevim, ale byl permanentně obsazen. Pak se po celý místnosti povalujú stoly všude možně. Ale co stoly, to sú supermasivy, to bysem nechtěl stěhovat. A štokrdlata jakbysmet, jedno vážilo snáď stejně jako pytel cementa, to asi nebyly ohýbaný dizajnkusy z místní fabriky ... mohlo by tady být o něco útulnějc, gdyby nebylo odevšad na fčecky vidět, jedná velká hala, bez žádných zákoutí a skovávaček ... takhle ste tu jak na vyhnálovje ... 3.00

LOS KLIENTELOS
Los Jaxem už říkál, tak u levýho stola se furt producírovali místní asištamgasti, ináč tu bylo skoroprázdno. V pozdějším čase tu zabloudila dajaká omladina, takže asi normálka. Narváno to tu nebylo ani náhodú, takže těžko hodnotit. 3.00

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Los A toš nevim nevim. Pivo nadprůmjerný, teplý jídlo ve formě dylyšes párků není zrovna optimální, ale možná pro mnohé dostačující, obsluha relativně rychlá a v každým případku spolehlivá, místní popíjející týpci v klidu a o soukromí si tu možete nechat enem zdát. Mně z teho vychází, že to tu navštěvovat moc nebudu, podobný parametry, ale s příjemnějším prostředím, má spousta iných a mýmu bydlišti bližších hospod. Chlape sorry, moc kšeftů ze mně nebude. 3.50

LOS PROGNÓZOS
Los Zajímavý úkaz tato hospoda. Človjek, kerý si otevře novú hospodu 20 metrú od zabjehnutý knajpy, asi nemože byť normální. Ale třebas se mu tento risk vyplatí a přetáhne klientelu hospje Pod lipama. Přát to týhle hospodě? Ani nevim, ale tomu příjemnýmu provoznímu bysem to aji přál. Tak uvidíme, enem aby to nedopadlo jako Corone naproti přes cestu...