U Trojnožky
2005
( 2013-2, 2013-1, 2006 )


ÚVODNÍ SLOVO
Candát Sobota 26. března byla opravdu výjimečná. Spolu s Kryšpínem, Kuzmičem a Kunou jsme měli štěstí, že jsme se mohli zúčastnit slavnostního galavečera pořádaného u příležitosti otevření výše jmenovaného podniku. Účast byla veliká - dostavili se i zakladatelé těchto stránek - Jaryn, Vanďas a Štajny a také Srnec a několik zlatomládežníků. Bohužel Jura Zela ani Belmondo nepřišli, nejspíš museli odmítnout pozvání z důvodu účasti na jiné, ještě prestižnější akci.  
     
KVALITA PIVA
Candát Pivo Janáček teklo z pípy proudem a hosté pili tempem vskutku nevídaným - bodejť by ne, když bylo podáváno zcela zdarma. Nutno ovšem dodat, že následky mého počínání pociťuji ještě teď - skoro půl dne po opuštění prostor této nové putyky. Zlatavý mok, ač velmi chutný (navíc i s různými příchutěmi - klasickou, zázvorovou, colovou, citrónovou a kdoví jakou ještě), totiž neobyčejně leze do hlavy, v závěru si většina návštěvníků odnášela domů silnou škytavku. 4.50
     
OBSLUHA
Candát Alžbětovi a jeho kolegům šla práce od ruky, vesele točil pivo a na jeho tváři nebylo vůbec poznat, že by ho trápilo, že se chlastá za jeho. Kromě klasických pochutin, které se dají sehnat v jakékoli jiné knajpě, si pokroková obsluha dovolila zdarma nabídnout velikonoční specialitu v podobě pažitky - k pivu dobrá věc. A protože máme březen měsíc internetu, byl i přístup na internet pro všechny návštěvníky zdarma. Bohužel jsem byl k ránu zmožen natolik, že jsem nebyl schopen napsat zdravici všem věrným čtenářům těchto srnek, za což se omlouvám, ja. Takto pozitivním přístupem k zákazníkům si mne obsluha zcela získala. 5.00
     
PROSTŘEDÍ
Candát Abych pořád jen nepovídal, doporučuji všem k zhlédnutí několik zajímavých fotografií interiéru, které přikládám k této reportáži. K vidění je na nich spousta věcí - coby specialista na hajzly musím pochválit zejména pestré kachličky a existenci hajzlu pro invalidy - bohužel však zamčeného. Jedna z fotografií také skýta pohled na gauč, vlastnoručně očalouněný samotným Alžbětem. Celkově považuji interiér za velmi vydařený, i když souhlasím s Kuzmičovým názorem, ze ještě potřebuje "zabydlet". 4.00
     
KLIENTELA
Candát Do hospodské kroniky se už navždy zapíše jistý Bukus, který se překvapivě stihnul ožrat už v 9 hodin večer a kolíbavým krokem opustil organizátory. Ještě před ním opustila útroby lokálu skupinka zlatomládežníků. Asi se jim nezamlouval kulturní program slavnostního večera a šli nejspíš hledat zábavu někam jinam. Tím se ovšem v hospodě uvolnila spousta místa a zůstalo tu jen skalní alkojádro. Po půlnoci několik lidí dokonale vytuhlo a šlo si hrát na Belmonda (chrápali v boxech). 4.00
     
CELKOVÉ HODNOCENÍ
Candát Hospoda U Trojnožky bude přístupná široké veřejnosti až 28.3., díky naší recenzi jste však mohli trochu nahlédnout pod pokličku už dnes. Takže všichni tam buďte v pondělí co nejdřív, abyste se stihli nažrat pažitky, dokud tam ještě nějaká bude. Jo a taky pozor na Trojnožku! 4.50
     
PROGNÓZA
Candát Zde neznámé pivo Janáček, navíc s různými přichuťmi a možnost přístupu k internetu si najde v našich končinách mnoho přiznivců a bystřičtí občané můžou být pyšní na to, že tu máme první (jak řekl Kuzmič) internetovou pivárnu na světě. Nápad je to vskutku skvělý a uvidíme jakým směrem se bude nadále vyvíjet.