Co dodat ???






Cukrárna "Vendula"
2009

LOSÍ INFORMACE
KONTAKT:
Cukrárna "Vendula"
Obchodní 1572
768 61 Bystřice pod Hostýnem
Tel.: 573 381 761, 573 381 514
Mapa
CUKRÁRNA
Teta z Moravy Je již na čase, aby si taky někdo vzal na paškál alternativní podniky v Bystřici, což cukrárna svým způsobem je. Sice lze v cukrárně konzumovat alkoholické nápoje, ale prvoplánový cíl to většinou nebývá.Naše ženy 0-100 let, chodí do cukrárny poškádlit své chuťové buňky a nejen ty. Tak jsem sebrala odvahu a šla rekognoskovat terén. Taky mne zajímalo cukroví, protože jsem pekařka, cukrářka a hospodyně. Můj vzor je Magdalena Dobromila Rettigová a její literární dílo.: "Vrz kostku másla..." zásadním způsobem změnilo můj život.  

PROSTŘEDÍ
Teta z Moravy Cukrárna leží dobře strategicky položená a atraktivnost v centru zvyšuje i existence zahrádky v letním období.Vybavenost je poplatná svému vzniku a celkově bych to nazvala "podnikatelské baroko". Již to tu cosik pamatuje, ale dobře, dobře...repasovali boxíky a dokonce tady teče vodička a je tady jezírko s lavičkou přes něj. No taková romantika....Kýč jak prase, ale člověk aby zatlačil slzu.Funguje to. Svět má ty chvíle rád. WC je "na požádání". Klíč dostanete u pokladny, jak na benzince v CZ.
Můj tip: Trochu by potom měli vychytat umývání nádobí a ten kamrlík na různý manipulační binec. Je to hned vedle kasy a je tam docela dost vidět.Není to moc pěkný pohled , ale aspoň vidíme my zákazníci "do zákulisí".
 

SORTIMENT
Teta z Moravy Ihned u vstupu narazíte na prodejní pult. Napřed se na Vás smějí "sračičky mačičky" - kokina a potom narazíte na vyskládanou sbírku zákusků. Něco je ve stylu tradice - laskonky, věnečky, větrníky, štafetky, špičky... Něco je globalizační postmoderna. Taková všehochut? modifikovaná moravskou poptávkou. Z DDR dorazily želatinové polevy na ovocném řezu, z Itálie "TýráMíšu"a všemu vévodí "vlajková lod?" podniku : jogurtový řez.
Nechala jsem se nalákat na "vlajkovou lod?", která se tváří odlehčeně, tudíž dietně. Je to hodně vyšlehaná hmota bez výrazné chuti a prodavačka mi to doporučila , protože je to prý lehké. V podstatě máte dojem, že když se toho nacpete, tak ještě schodíte pár desítek přebytečných kilogramů.Prostě dnes frčí štíhlá linie a cukrárna musí tuto filozofii podchytit. Ještě tu nemají zákusek v BIO kvalitě. To za chvíli taky příjde.
Jinak technika dorazila a vedle nabídky zmrzliny i kafemašina s takovýma těma globalizačníma variantama nápojů.
Mají tady i boxík s mraženým zbožím a kdo neví , co by už do té huby dal, může zvolit zmrzlinu na špejli.
 

OBSLUHA
Teta z Moravy Co jsem chtěla, to jsem dostala. Prodavačka mi to donesla do boxu, cca do 10 minut. Usrkávám expreso, které chutná jako expreso. Ceny obvyklé v místě a čase.Chut? kávy v pohodě. My , kávoví závisláci zase až tak na tu kvalitu nejsme. Tam jde o kvantitu. Už jsem pila lepší, ale taky jsem už pila horší.
Prodavačky OK. Jsou to mladé děvčice. Mladé, někdy i dynamické.
 

INOVACE
Teta z Moravy Mžourám a vidím, že nahoře nad pultem je vyfotografovaná nabídka dortů, které Vám upečou na objednávku do několika dnů. Dobrá to věc, pro dnešní zaměstnané sufražedky.
Nebude to asi z vajíček od "št?astných slepic" a nebudu muset loupat ořechy , ale to asi mojí Magdaleně Dobromile Rettigové neudělám.
 

RESUMÉ
Teta z Moravy Je to tady zavedené. Jede to asi dobře. Typicky globalizační podnik, ale ještě si držící svou tvář (zatím). Ženské si tady mohou splknout a zanadávat na chlapy; což bude vždycky na programu dne.Chtělo by to trochu domácího šmrncu , jak v chuti zákusků, tak v nápojích a zmrzlině. Prostě vsadit na kvalitu.
Myslím, že se obávat nemusíme o budoucnost technických zákusků, pouze o to, aby naše dorostenky ještě vůbec chtěly něco péct doma.