Budvarka, Praha - Dejvice


26.11.2017, sepsal Beer Belly


ORIGINAL PIVNICE BUDVARKA
Wuchterlova 336/22
160 00 Praha 6 - Dejvice

Tel.: 222 960 820
E-mail: budvarkadejvice@seznam.cz
Web: www.pivnice-budvarka.cz
Facebook: wBudvarka Dejvice

Recenze z předchozích let:
---

Mapa


Úvodní slovo

Mám rád staré pražské hospody, kde dřevěné obložení, masivní nábytek a roky neomítané stěny pamatují když ne Karla IV., tak alespoň pantátu Masaryka. Proto jsem si oblíbil i dejvickou Budvarku, na kterou mám z předchozích návštěv jen ty nejlepší vzpomínky. Nicméně všechno je jinak, hospoda prošla sakum pikum přestavbou. Nechme promluvit oficiální stránky výčepny: "ORIGINAL PIVNICE BUDVARKA DEJVICE je zařízena a vybavena podle originálního návrhu pivovaru Budějovický Budvar, který postupně buduje síť značkových restaurací ORIGINAL PIVNIC BUDVARKA po celé České republice".


Kvalita piva

Budvar si osobně řadím mezi sladká piva a na ty nemívám často chu?. Když ale přijde, je Budvarka správnou volbou. Kroužkovaný ležák na jedničku (46 Kč pražských), tmavý ležák načouzený opravdu do černa (44 Kč), desinu jsem upil od mojí - pro baby tak akorát. Sklo čisté, až se z dálky lesklo a blyštilo.

4.00


Kvalita jídla

Značkové hospody si na kvalitě jídla obzvláště zakládají. Kdo akceptuje ceny, nelituje. Testnul jsem vepřový bok s hráškovým pyré (normálně si to nedávám), prostě mňamka. Co jsem očumoval i vedlejší stoly, vše vypadalo na oko nádherně, evidentně všem chutnalo.

4.75


Kvalita obsluhy

Pán s přibroušeným hláskem si nás velice hleděl, nadšení z nově otevřené hospody (cca týden) z něj ještě nevyprchalo. Všichni lítali jak hadr na holi, taky bylo plno. Jednotný oděv dle standardů z Budějic samozřejmostí. Jen té úslužnosti a servilnosti možná bylo až příliš.

4.25


Kvalita prostředí

Ano, jak jsem si posteskl v úvodu, již to není pivnice typu Dejvická sokolovna (recenze Čiva r. 2015 - viz zde), nicméně zcela přestavěná "korporátní" knajpa. Chvilku jsem to rozdýchával, ale nakonec opustivše nostalgii, musím konstatovat, že moderní koncept interiéru je líbivý, originální, s vtipnými detaily (nádobky na příbory ve tvaru miniaturního kegu, pivní ornamenty na pestrých tapetách, rysky správné hladinky na sloupech) a nám vyznavačům moderního designu i oku lahodící.

4.50


Klientela

Zašlost vystřídala čistota, potemnělou mohutnost nábytku vzdušnost a hravost interiérových prvků. Taková radikální změna musela mít i dopad na návštěvníky Budvarky. Vždy sem zabloudilo větší množství turistů, ale také zde byli hojně zastoupeni místní starousedlíci. Pivnice v moderním stylu ale táhne mnohem více mladé lidi, zamilované párečky, businessmany. A turistům, těm je to jedno, původní atmosféru hospody nezažili.

3.50


CELKOVÉ HODNOCENÍ

Podvědomě preferuji minipivovary, avšak zde musím plusové body přiznat. A to měli hošánkové hodně těžké, sebrali mi oblíbené kulisy původního vybavení pivnice.

4.25


Prognóza

Budvar, Staropramen (Potrefená husa) i Prazdroj (PUOR) jsou evidentně s novými jednotnými koncepty úspěšní. Mnozí pijani jistotu "domácí" hospody v různých městech ocení, vždy ví, co můžou čekat. Určitě se nedá očekávat, že by dejvická Budvarka šla do kytek, to v žádném případě. A i když vyhledávám speciály (minipivovary), přeji i našemu národnímu podniku světlé zítřky.