Novinky v roce 2020

Recenze pražské restaurace "U Dvou koček"

16.2.2020 by Karel
Pražské hospody

Karel je zpět! Po dvou letech se nám ozval tento vymetač žižkovských barů, milovník všech kurtizán a kvartální alkoholik, a dovolil si napsat recenzi. A to hodně aktuální, z tohoto víkendu. Představujeme tedy jeho další recenzentský zářez, tentokrát v podobě hodnocení restaurace U Dvou koček, která je údajně známá tím, že se zde natáčel kultovní český film "Vrchní, prchni".

Počet recenzí celkem: 578


Napsali jsme před 10 lety ...

14.2.2010

RECENZE RESTAURACE "BEST"
Stopadesátá bystřická recenze je tu a tu si Los schoval pro sebe a svou aktuální recenzi na restauraci Best nacházející se u řeky nad bývalou saunou a nad jedinou diskotékou téhož jména jako recenzovaný podnik. Chcete vědět, jestli Best je nebo není best? Čtěte recenzi.


Napsali jsme před 5 lety

11.2.2015

Recenze nádražky "U Fausta" v Čakovicích
Další z celé recenzentské série pražských nádražních putyk von Čiva je tu. Dnes se podíváme do okrajové části Práglu, konkrétně na vlakové nádraží v Čakovicích, kam Čiva zavítal do místní knajpy U Fausta nazývaje se. Jojo, podle Čivova nadprůměrného hodnocení už chápeme text Pražského Výběru, že "Pražákům, těm je tu hej ..."


Recenze nejužší pivnice "Žíznivá Gumovka"

9.2.2020 by Čiva
Budějovické hospody

Světe, div se, Budějovice se pivně rozvíjejí dál a dál a na důkaz toho vznikla zde na podzim roku 2019 již třetí multipípa. Předchozí dvě jsou samo sebou dvě filiálky podniku KMPCB, a tak se samozřejmě nabízí i srovnání nejnovější Gumovky s „káempéčky“. Čiva se chopil občanské povinnosti a nyní tedy přináší své souhrnné dojmy z několika návštěv podniku Žíznivá gumovka.

Počet recenzí celkem: 577


Napsali jsme před 15 lety!!!

8.2.2005

Tak dnes pro vás máme jednu super novinku - jednu super recenzi, a to na hospodu Podhoran. Nejenže po opravdu dlouhé odmlce přišla na řadu konečně taktéž společná recenze hospody několika recenzentů najednou, ale tato je o to zajímavější, že hodnocení se zúčastnili hned dva noví externí přispěvovatelé na tyto stránky, a sice Křemílek a Trpajzlík. Doufejme, že příspěvky od těchto nových recenzentů budou na těchto stránkách růst jako houby po dešti. (Hotelová restaurace "Podhoran" je už hodně přes 10 let uzavřená, takže se tím pádem objeví i v naší nové knize, a to v kapitole "Příběh křivého bowlingu" - pozn. red.).


Napsali jsme před 5 lety

8.2.2015

Recenze "Bingo Baru" u Benetkového
AKoukáme jako blázni, jak se Čiva přesunuje z Práglu do Bystřice a zase zpět, ale je to jen ku prospěchu věci, protože kromě pražských a bystřických náleven recenzuje i nádražky, což je jednoznačně nejširší záběr ze všech porotců v historii našich stránek. Dnes tu máme pro vás Čivovu recenzi na bystřický pajzl Bingo Bar, ještě před pár lety zvaný jako "Osmička" alias "8"; pod tímto označením se vyskytuje také v naší knize Pajzly. Jen tak pro zajímavost - jedná se už o sedmou recenzi tohoto podniku na našich stránkách a ta dnešní má historicky nejvyšší hodnocení.


Napsali jsme před 10 lety ...

7.2.2010

RECENZE NA LEGENDU "U ŠOTKA" VE VALMEZU
Myšák žije. Po více než roční pauze se ozval a poslal recenzi. A jakou!!! jedná se o první výjezdní recenzi tohoto roku. Legenda mezi pajzly ve Valmezu se jmenuje Šotek a jedná se o totální knajpu kdysi oblíbenou ajznboňáky. I Los se musí přiznat, že tu před více než deseti lety prochlastal nemálo peněz a zdraví. Navíc nám Myšák poslal celou řadu kvalitních fotek i s popisem a tak je nám ctí jeho recenzi dnes představit.


Napsali jsme před 5 lety

4.2.2015

Recenze nádražky Praha-Bubeneč
A máme tu další nádražku a další pražskou. Čiva je prostě už další Pražák, o tom není pochyb. Dnes recenzovaná hospoda pod jednoduchým názvem Bubenečská nádražka je zajímavější o to, že stále funguje i přesto, že už zde alespoň půl roku žádný vlak nezastavuje! Čiva svým vysokým hodnocením určitě k návštěvě láká, takže cestovatelé a Pražáci, hurá tam!


Recenze hospody "Pod lipami" na Chvalčově

2.2.2020 by Los
Bystřické hospody

Po deseti letech od své první, a dosud také poslední, návštěvy zdejšího podniku se Los rozhodl, že to tu ztrestá svou návštěvou, protože jednak se vyskytoval v okolí, a jednak jeho redaktorské povinnosti jsou mu blízké. Hostinec Pod lipami měl v minulosti konkurenci v podobě penzionu "Corone" naproti přes cestu, a pár měsíců zpět taktéž v podobě hospody "U Michala" o dva baráky vedle. Obě tyto konkurenční hospody jsou již nicméně uzavřeny, a tak místní chvalčovská pivní hvězda může zazářit v plném lesku. A že si to zaslouží, o tom vás bude chtít Los přesvědčit ve svém hodnocení.

Počet recenzí celkem: 576


Napsali jsme před 15 lety!!!

2.2.2005

Konečně se naše porota dokopala k tomu, aby zrealizovala recenzi na Losovu oblíbenou hospůdku Amio, která byla slíbena jako jedna z prvních, nicméně přichází až nyní. To ovšem nic nemění na kvalitě této recenze, jako to nemění nic na kvalitě zmíněného restauračního zařízení. Fotografie zatím nejsou k dispozici, nicméně pokusíme se tuto skutečnost napravit a nějaké snímky pořídit. I tak věříme, že po lednovém nášupu recenzí a pak cca tří-týdenním suchu vám nová recenze přijde vhod. (Tato nenápadná restaurace funguje na bystřickém pohostinském poli do dnešních dní, posledních pár let pod názvem "U Krajcara", nicméně místní jí stejně neřeknou jinak než Amio. Dlouho se sem nikdo z nás nepodíval, naposledy v roce 2014 Čiva, což je rozhodně škoda, protože žádné negativní ohlasy nejsou slyšet, a tak to tu musí být kvalitní posezení. Nehlásí se někdo na aktuální recenzi? - pozn. red.).


Napsali jsme před 5 lety

1.2.2015

Recenze restaurace "Tesák"
I Los se šel konečně vyvětrat po Hostýnských vrších a nezapomněl sepsat své dojmy a průjmy ze své cesty se spolupičem Pítkečem. Jedna z jejich zastávek byla na Tesáku v restauraci Tesák a tak vám dnes přinášíme Losovu recenzi této turistické nálevny. (Asi naše nejoblíbenější horská hospoda na světě naštěstí neustále funguje, ba dokonce i expanduje o venkovní zahrádku, zprovozněnou před pár lety. Díky této zahrádne nicméně zaniklo venkovní posezení v podobě "Občerstvení U Michala", které si tak vysloužilo svou vlastní kapitolu v nové knize pod názvem "Příběh alternativní zahrádky" - pozn. red.).


Napsali jsme před 10 lety ...

31.1.2010

RECENZE NA BÝVALOU SAUNU "ČERNÁ HORA"
Je načase, abychom trochu napravili reputaci našich srnek a přinesli občas recenzi zajímavou, neodbytou a něco říkající. Vzhledem k mrtvolnému tichu od jiných porotců se toho musel zhostit sám převelký šéfredaktor Los, který kvůli členářům navštívil i svůj totálně neoblíbený pajzl Bar Černá Hora. Jaké bylo Losovo překvapení, když zjistil, že se tu narozdíl od předchozích let docela v pohodě zachlastat. Nevěříte? Čtete Losovu recenzi. (Další z podhostýnských hospod, která se objeví v naší nové knize v kapitole "Příběh zamřížovaného vstupu". Dnes už je zamřížovaný vchod minulostí, alespoň pod jménem Černá Hora a aktuálně se zde nachází podnik s divným názvem "Wood Tea Shishabar", který svůj příběh teprve začíná psát od roku 2019 - pozn. red.).


Recenze hostince "Na Trojáku"

26.1.2020 by Rotkader
Bystřické hospody

Recenzi na hospodu Na Trojáku jsme hodlali zařadit až příští neděli, ale doneslo se k naším uším, že se příští víkend někteří z porotců sem chystají na návštěvu, a tak Rotkaderův výtvor zařazujeme mimořádně již nyní, aby byli porotci dostatečně dopředu varováni, resp. připraveni na ne zcela optimální zdejším poměry. Pokud i vy chcete vědět, proč se Rotkader odhodlal ke své premiérově samostatné recenzi, a ještě k tomu ani ne 3 měsíce od jeho předchozí s Losem, tak si jeho recenzi pozorně pročtěte.

Počet recenzí celkem: 575


Napsali jsme před 5 lety

25.1.2015

Recenze nonstop baru "Las Vegas II"
Dnes zcela jistě dostojíme našemu názvu "pajzly", protože nám Čiva zaslal recenzi na opravdový bystřický pajzl oficiálně zvaný Las Vegas II, jinak známý taktéž pod přízvisky "U Šicáka" anebo "Ytong". Nízké Čivovo hodnocení prozrazuje, že se v Bystřici opravdu nacházejí stále hospody, jejichž úroveň v okolní konkurenci nejenže neroste, ani nestagnuje, ale naopak klesá. (Ať je to jak je to, i když není tahle hospoda našimi porotci nijak oblíbená, tak se v posledních letech jedná o jednu z nejnavštěvovanějších putyk; venkovní zahrádka je obsypána štamgasty snad ve všech ročních obdobích, uvnitř jakbysmet, až je to pro nás s podivem. Ale jak se říká, proti gustu žádný dišputát - pozn. red.).


Napsali jsme před 5 lety

18.1.2015

Recenze pizzabaru "Angelo"
Po dlouhých předlouhých měsících tu máme konečně recenzi od jiného hodnotitele než Čivy a Losa. Jistý Brtník nám poslal své dojmy a pojmy z pizzabaru Angelo a my jen doufáme, že to není jeho první a poslední recenzentský počin. (Pizzabar Angelo ukončil svůj provoz na bystřickém sídlišti pár let dozadu a aktuálně se pod názvem Angelo Pizza nachází v prostorách městského domu Sušil, kde před lety fungovala restaurace téhož jména. S ohledem na tyto skutečnosti jsme se rozhodli Pizzabar taktéž zařadit do naší knihy, ve které si můžeme přečíst jeho zaniklý příběh v kapitole "Příběh umělého osvětlení" - pozn. red.).


Napsali jsme před 10 lety ...

17.1.2010

RECENZE HOSPODY "U ŠICÁKA" ALIAS "YTONG"
První recenze v roli stávajícího člena poroty Davulky nás zavede do hospody nacházející se na křižovatce U Benetkového, naproti Bingo Baru, s nejasným názvem. My jsme si ji nazvali U Šicáka podle jména majitele, anebo taktéž "Ytong" podle materiálu, kterého se při stavbě této nové hospody povalovalo kolem tuny a tuny. (Ajtakrajta, na tuhle hospodu jsme úplně zapomněli, že zde stávala ještě před aktuálním vietnamským provozem pod názvem "Las Vegas II". Tuto původní verzi zrecenzovali hned dva naši porotci, výše zmíněný Davulka a rok předtím i Los. No, popřemýšlíme, zdali hospoda "U Šicáka" náhodou taky nenapsala nějaký příběh, a zdali by si poté nezasloužila své místo na stránkách nové knihy - pozn. red.).


Recenze hotelu "Říka" na Chvalčově

12.1.2020 by Los
Bystřické hospody

Hotel Říka je legendární podnik, který obšťastňuje své návštěvníky již desítky a desítky let. Jeho kouzlu podlehl i Los, který se zde vyskytnul vloni v březnu a přinesl nám odsud své pozitivní hodnocení. Neuplynul ani rok, a Los se tady objevil znovu, a byť původně neměl v úmyslu to tady opět po 10 měsících hodnotit, tak vysoká laťka místní služeb jej nenechala klidným, a přinesl nám další recenzi. No klobouk dolů před takovou hospodou, je vidět, že když se majitelé snaží, výsledek se dostaví. Tímto počinem se restaurace Říka dostala mezi TOP 10 mezi bystřickými putykami, gratulujeme!

Počet recenzí celkem: 574


Napsali jsme před 5 lety

11.1.2015

Recenze restaurace "Ovčárna" na Hostýně
Los zajel před svátky na Hostýn kouknout se na vánočně vyzdobený kostelík. No a při té příležitosti samozřejmě nezapomněl navštívit místní putyku pod autobusovou točnou, která mj. byla vyhlášena jako nejlepší hospoda roku 2010. Razantní změna v kvalitě jednotlivých hodnocených kritérií ho natolik bouchnula do hlavy, že prostě musel dnešní recenzi napsat. A tak tu máme již celkově osmou recenzi restaurace a penzionu Ovčárna, tentokrát oproti předchozím opravdu kritickou a nekompromisní! (Jak je uvedeno v naší připravované knize v kapitole "Příběh plných talířů": "Ano, restaurace „Ovčárna“ na Hostýně stále funguje, stále nabízí poutní-kům pokrmy a pitivo, ale aktuálně již píše jiný příběh, a řekněme si to na plnou hubu, bohužel." Tato 5 let stará recenze byla sepsána ještě v oněch dobách "plných talířů", ale poslední dva roky již funguje pod jiným vedením, což se výrazně projevilo na poklesu množství i kvalit pokrmů, proto si pojďme Losovou recenzí z roku 2010 připomenout tehdejší atmosféru a zdejší pochutiny, byť pobyt v ten den se tady vůbec nepovedl - pozn. red.).


Napsali jsme před 10 lety ...

10.1.2010

RECENZE JEDNÉ Z NEJLEPŠÍCH HOSPOD "ZAHÁJENÉ"
A máme tu první recenzi v roce 2010. Jedná se o první recenzi v měsíci, tudíž by to měla být dle zvyků výjezdní recenze, nicméně nyní činíme výjimku a předkládáme recenzi od velmi aktivního Divokého prasátka na sídlišťskou legendu mezi legendami Zahájené. Hodnocení této hospody roku 2007 je opět vysoké, tak jak se dalo očekávat, takže přejeme příjemné čtení. (Hospoda "Zahájka" naštěstí pořád funguje a naštěstí si pořád udržuje své vysoké kvality. Průběžně to tady navštěvujeme, vždyť na našem webu jsme tuto putyku zhodnotili již 13x, a to už o něčem svědčí. A kromě toho taky to, že se tento podnik nachází mezi TOP 10 mezi bystřickými pajzly - pozn. red.).


Recenze baru "BeFeLeMe" v Teplicích

5.1.2020 by Los
Vzdálené hospody

Los navštívil daleká území Ústeckého kraje, konkrétně město Teplice. Na jednom z náměstí, kde měl dočasné bydliště, se nachází taková pseudohospoda, kafébar, se zajímavým jménem BeFeLeMe. A nebyl by to samozřejmě Los, aby se tam nevydal na výzvědy a nesepsal nám z toho své dojmy v podobě recenze. A tak ji tady máme, první recenzi roku 2020.

Počet recenzí celkem: 573


Napsali jsme před 15 lety!!!

4.1.2005

V roce 2004 byla tato hospůdka dočasně uzavřena a nikdo nevěděl proč a jak dlouho to bude trvat. Naštěstí došlo ke znovuotevření v relativně krátkém čase. Co se od dob minulých změnilo? To vše a mnohem více vám přinese naše nová recenze hospůdky Lázeňská koliba doplněná o nové fotografie interiéru této krásné valašské koliby. (Už asi začínáte tušit, proč má naše připravovaná knížka, skoro 300 stránek. Ano, je to proto, protože zaniklých hospod je na Podhostýnsku opravdu několik desítek, a tak jsme měli kde čerpat zdroje a inspiraci. Tato 15 let Losova stará recenze byla třetí v pořadí a zároveň poslední, protože o dva roky později to zde bylo přebudováno na bydlení, kterýtož stav trvá dodnes - pozn. red.).


Napsali jsme před 15 lety!!!

4.1.2005

A opět po krátkém čase přinášíme recenzi na těchto stránkách bývalými porotami neoblíbeného zařízení U Hanuša. Jak je z této recenze zřejmé, kvalita se zlepšila ve všech směrech, takže po dlouhém čase můžeme na těchto stránkách návštěvu této pivnice a restaurace pod jedním jménem doporučit, s čímž sice členové bývalých porot nemusí souhlasit, žel se s tím budou muset dočasně smířit. (Pivnice "U Hanuša" má bohužel taktéž svou kapitolu v naší nové knize, a sice pod názvem "Příběh neoblíbené pivnice". Aktuálně na tomto místě funguje nějaká herna, čímž se pro nás místní dveře definitivně zavřely - pozn. red.).


Napsali jsme před 5 lety

4.1.2015

Recenze pražské nádražky "Braník"
Tak Čiva se objevil i v našem hlavním městě Práglu, a to nejen jednou, ale hned několikrát. Při svých cestách českými drahami nás samozřejmě nechtěl ochudit o své zážitky z tamních nádražních hospod a tak vám dnes přinášíme první z celé řady jeho recenzí na pražské nádražky. Dnes se s Čivou podíváme na pražské nádraží Braník, kde strávil nějaký čas s NP z blogu Vágus.cz.


Napsali jsme před 15 lety!!!

2.1.2005

Jako první recenzi v roce 2005 vám přinášíme recenzi zpracovanou členem bývalé poroty Candátem na hospodu U tří šutrů. (Začínáme mít takové podezření, že poté, co v minulosti dostala nějaká hospoda průměrné či podprůměrné hodnocení, tak následně zanikla. Důkazem je tomu i hospoda "U tří šutrů", kde se dveře definitivně uzavřely v roce 2010 a tak si vysloužila svou samostatnou kapitolu "Příběh zlatomládežnického doupěte" v připravované knize - pozn. red.).