Motel Zátopek, Ratiboř


16.10.2016, sepsal Los


Motel Zátopek
Ratiboř 52
756 21 Ratiboř

Tel. (+420) 571 442 591
E-mail: motel.zatopek@seznam.cz
Web: motelzatopek.zde.cz

Recenze z předchozích let:
2014

Mapa

Los slovos úvodňos

A toš tu sem sa krucinál už dlúho předlúho nestavíl na žrádélko, ani na pivénko. Jest sicéj fucktem, že sa v okolí už moc nevyskytuju, páč okolní horstvo mám na kole projetý celkem dostatečně a taxa zamjeřuju iným smjerem, ale dnes temu ščestěna chtěla a já vyrazíl z Bystřice na Tesák, pak lesem na Troják, a gdyž už sem býl tu, toš sem to řiznúl smjerem na Marušku a pak z kopca do Ratibořa. Žaludék už mi hlásíl, že by si dál aji neco inačího než enem jakýsik mulťák z lahve, a toš bylo na čase sa sem kurnikšopa zaséj zajet podívať ...


Los pivos kvalitos

A toš meganudná kombinace pokračuje, desítka Gambáč, dvanáctka Plzéň. Sednúl sem si ven, páč horko bylo jako prase, a protože sem to mjél dom docela velkú štreku, toš sem nepohrdnúl desítkó, páč po Plzni bysem asi nedojél. Lačný žaludek odmítal vzít pivo naex, toš sem mosél pocucávať jak batole, ale to mi aspoň zachránilo možná angínu, páč pivo bylo studený jako led. Né že by to bylo dajak ekstrémní, že by mi to vybilo zubní sklovinu, to ne-e, ale kombinácija štyrycítkovýho tepla a sedmistupňovýho piva by byla vražedná snáď pro každýho. Ale mosém říct, že pitelný to dneskáj bylo, překvapivje sem lúpnúl pak ešče jedno pro kontrolu, a nebýl sem nijak zvlášť zklamané. Pjena jakštakš držela pár minút po doneséní, dajaký bublinky sa v pivu sice vyskytly, ale úplná sodovka to nebyla, euroidní chuť byla a je pořád příjemňéjšá než dajaký místní sračky a žádný myší ocásek sa nedostavíl. Takže za mně možu řéct, OK, pivo tu de.

3.50


Los jídlos kvalitos

A toš tadyk mám odzkúšených hnedkáj několik pokrmů, a to smažený kuřecí stehno s brsalátem, anebo pečený kuřecí stehno s rýžó, něgdy aji v kombináciji s hranolkama. Gdysik sem tu mjél snáď aji něco iného, ale nepamatuju si, co. Jídelňák je jináč celkem jednoduchý s jednoduchýma jídlama, a tak to mám rád, člověk nemosí listovať v meny jak ve slovníku, a má vybráno relativně v řádech sekund. Protože se chťél ešče sportovať, toš samozřejmje vyhrálo pečený kurča s rýžó, abysem býl pak na kole lehký jako pírko. Brňénský kolokolega ofšém býl zvjedavé na ten smažoidní pokrm, a toš dál si ono kurče, nicméně ne-e s brsalátem, to by se asi z tý majonézy posrál, ale šél do vařených brambor. Mosém řéct, že moje porce mně nijak neuspokojila, snědnul jsem to cobydup a hlad sem zahnál tak napúl. Holt, jedná se o čistě „meňíčkový“ množství, takže pro děti fajn, pro ženy možná taky, ale chlap sa z teho prostě nenají. Podobně býl na tym kolega se smaženým kuřetem, alespoň, že tam mjél dost strúhanky, a tak to bylo syťéjší. Bohužél smažený stehno nebylo dodělaný, maso nešlo od kosti a červený kousky masa zůstaly na kosti nesnědeny. No, buď spjechali, anebo nevim, škoda teho, páč chuťovje to bylo výtečný.

2.50


Los obsluhos kvalitos

A toš jeden z těch nejsprávnějších číšníků, kerý sem mjel možnosť poznať. Šikovné, rychlé, humorné, s bravurními pohyby, excelentní rychlostí, neustálým úsmjevem, sem tam vtípkem na rtech, stálým ujišťováním sa, zda chutnalo zda nechutnalo, odnos i donos pitiva a taléřů byl mimořádný; tadyk neshledávám žádný chyby, ba co víc, dávám tehotok týpka jako vzor pro všecky ostatní širokodaleký hospody, protože gdyž už ne kvůlivá žrádlu, tak kvůlivá týhlenctýhle obsluze sa tu gdykoliv rá ukážu a budu sa tu cítiť příjemně, pohodlně, váženě a tím pádem i spokojeně. Bravo!

5.00


Los prostřeďos kvalitos

A toš mosé sa to rozděliť na vnitřní sekci a venkovní sekci. My seděli chvílu venku, pak chvílu uvnitř. Důvod býl jednoduchý, páč sme smrděli jako rasi, a toš sme nechtěli narušovať odér vnitřní části putyky. Bohužél (pro mnohé ale naopak bohudík) je venkovní posezéní natočený smjerem k jihu a toš tu pražilo slunko jako u blbých, toš proto pak ten následný přesun dovnitřka. Venku je pár stolků s lavicama, docela příjemný, páč cesta je docela daleko a zábradlí nás oddělovalo od okolních vlivů a ruchů dostatečně. Uvnitřka sa jedná o mega hospodu, kam sa vejde snáď stovka lidí. A proč ne. Velmi příjemně mně tu vždy překvapí onen „hospodský“ nádech; nemám na mysli smrad, ale takový nespecifikovatelný aróma, pro mě osobně velmi velmi příjemný a připomínající mi nostalgicky časy minulé, kerý sem strávíl na škole po všemožných i nemožných pajzách. Výčepní dřevjeno aluminijovej pult je ústředním bodem hospody, kolem kerýho se rozprostírají čtveratý a obdélníkový stolky s dřevjenýma stolička, a to jak v hlavní hospodské místnosti, tak potem aji „za rohem“ asi ve společenský části hospody. Atmoška je tu vždy nerušivá a já totok rád kvituji a mně sa tu hergot fagot prostě líbí!

4.50


Los klientelos

A toš venku bylo pár místních ožungrů buď na objed anebo na objedovú štamprdlu, uvnitřka pak u štamgastskýho stola enem týpek, kerý asi čekál, až dojdú kolegové z roboty. Ináč uvnitřka pusto prázdno, ofšém vzhledem k temu, že býl bježný pracovní den sa nebylo ani čemu diviť; tůristi sem zavítajú asi enem o víkendoch a další klientelu to asi tvořijá enem projíždějící, keří sa tu asi vyskytujú průbježně bjehem celýho dňa. Je fakt, že sme sa díky temu uvnitřka docela báli nahlas promluviť, ale z minulých náfštěv vím, že i gdyž sa štamgastský stůl zaplní třebas enem z jedný třetiny, toš hukot tu je solidní, a tak je to správne soudruzi, tak to má byť... No prostě, prázdnou hospodu asi človjek nijak nezhodnotí, alespóň, že tu sú štamgasti, a totok oceňuju.

3.00


CELKOVÉ HODNOCENÍ

A toš hnedkáj na úvod řikám jo, stavím sa tu gdykoli znova. Pivo ide, Plzéň na čepu pro fajnšmekry je, toš není co řešiť. Jídlo, i gdyž nebylo v dobje naší náfštěvy zrovna dodělaný, bylo ale chutný a snáď bude příště hotový. Oblsuha famózní, klientela kromje štamgastú žádná a prostřédí příjemný s nostalgickým nádechem časů minulých. Takže asi tak, gdo pojede kolem, bez obav zastavte, gdo nepojede kolem, tak sa zastavte gdekoliv jinde, o žádný ekstrazážitek nepřídete.

3.50


Los prognózos

A toš ono sa sice može zdať, že sa jedná o strategicky umístěnú budovu u cesty, ale néjni temu tak, páč žádná pořádná tůristická stezka ani značka kolem neprochází a pro kolaře je to mimo hory a po cestě sa přes Ratiboř sa nikemu moc nesce. Ale aji tak si mysím, že dajací projíždějící sa tu zastaví, otázkú jest, kolik. Pak sú tu štamgasti a díky kurtu hnedkáj vedle sú tu aji sportovci. Toš klientela dajaká je a bude a podle mě je to vlastně dobře, páč je tu dobře. (Losovy povzdechy o nestrategičnosti umístění se bohužel ukázaly jako pravdivé, protože objekt je v současné době na prodej u realitní kanceláře – pozn. red.)