Poohlédnutí za uplynulým rokem.

 

     Milí návštěvníci,

 

     dovolte mi, abych vás všechny za celou naši porotu přivítal v novém roce 2004. V minulém roce jsme byli svědky mnoha zvláštních událostí, které se na našem maloměstě udály. Nepředbíhejme však a nejdříve si zde uveďme několik nudných statistických údajů.

 

     - v uplynulém roce jsme zrecenzovali 14 hospod, což je 56 procent všech recenzí, které byly od roku 2001 zveřejněny.

     - o titul nejlepší hospody 2003 se musí podělit tři hospody najednou: "U Bobra", "Lázeňská koliba" a "Sokolovna".

     - u čtenářů vyhrála v anketě oblíbenosti hospoda "Na Kamenci", což je pro nás sice překvapující, ale tento fakt přijímáme.

     - titul nejhorší hospoda roku 2003 si dle očekávání opět zasloužila pivnice "U Hanuša". Blahopřejeme.

     - nejoblíbenější osobností roku 2003 se stal jednoznačně Belmondo. Již od něj máme přislíbeno exkluzivní interview.

 

     - hospoda "U Mrtvolky" je v současnosti uzavřena - proslýchá se, že si tam chce nějaký asiat zařídit bistro.

     - v hospodě "U Bobra" se již nepořádají pravidelná sobotní posezení s obsluhou nahoře bez.

     - na "Černé hoře" nyní točí Zubra :)

     - interiér pivnice "U Hanuša" prošel mnohými změnami, obsluha a přístup k zákazníkovi se však nezměnil.

     - z "Dodo Pubu" záhadně zmizela striptýzová tyč.

     - hospoda "7" zakoupila velkoplošný projektor, nyní se jim tam na zdi prohánějí zpívající černoši.

     - špatný osud potkal exkluzivní zahrádku v hospodě "U Králů". Byla zrušena - hospodský prý na ni neměl potřebná povolení.

 

     Stejně jako v bystřických hospodách, proběhla i na našich stránkách řada změn. Přestože se jejich celkový vzhled nijak výrazně nezměnil a ostře řezaný profil Havraního vlase je doprovází na každém kroku, je třeba poukázat na následující fakta:

 

     - v listopadu 2003 došlo k opětovné výměně členů poroty. Hajdalák se totiž odstěhoval do Ruska a Kuzmič do Šišmy.

     - ke každé nové recenzi přibyla možnost bezprostředně reagovat pomocí nově vzniklých diskuzních fór.

     - průměrná návštěvnost našich stránek stoupla na 3.88 návštěvníků za jeden den.

 

    U návštěvnosti našich stránek bych se nyní rád pozastavil a věnoval se jí podrobněji. Hajdalák nám totiž nedávno zaslal několik grafů, z nichž lze vyčíst různá období vzestupů a pádů, které provázely náš hospodský web.

 

 

     OBDOBÍ VZNIKU (červen 2001 - září 2002)

 

    

 

     Z tohoto období se nám bohužel zachovaly pouze přístupy až od měsíce listopadu, čili nemáme kompletní přehled o četnosti návštěv od samotného vzniku nápadu recenzovat bystřické hospody, tedy od června roku 2001. Za zmínku stojí zejména časový úsek mezi květnem a červnem 2002, kdy se recenze bystřických hospod staly v našem maloměstě velmi populárním tématem. Tehdejší porota se však zalekla neobvyklého nárůstu popularity a proto se přestala recenzování hospod intenzivně věnovat, což dokazuje pokles návštěvnosti v měsících červenci až září. Z grafu lze jasně vyčíst, že v září klesla návštěvnost na opravdové minimum, původní porota zcela rezignovala a stránky s recenzemi bystřických hospod úplně zrušila.

 

 

     OBDOBÍ RENESANCE (září 2002 - říjen 2003)

 

    

 

    Ať už si myslíme o porotě ve složení Kuzmič, Kryšpín a Hajdalák cokoli, jednu věc jim rozhodně upřít nemůžeme... Zasloužili se o záchranu recenzí bystřických hospod. Vytvořili nové stránky, jejichž vzhled se v podstatě do nynějška nijak zásadně nezměnil, umístili na ně staré recenze, a do konce února roku 2003 se nic zvláštního nedělo. Poté ovšem přišla zcela neočekávaná recenzentská lavina, což dokazuje rekordní množství přístupů zejména v březnu a dubnu 2003 a pokračovala v menší míře i v květnu a v červnu. Následovalo ještě několik recenzí v říjnu a poté se porota definitivně odebrala na odpočinek. Protože však tito jedinci navázali přátelské kontakty se spoustou pětiboďáků a čtyřboďáků, stále se podílí na obsahu našich stránek coby externí přispěvovatelé.

 

 

    OBDOBÍ PŘÍCHODU MLADÉ KRVE (listopad 2003 - ...)

   

   

 

   Počátkem listopadu jsme se ujali tvorby stránek my, tzn. Candát, Pivoj a Rumcajs. Na rozdíl od předchozí poroty jsme všichni opravdoví bystřičtí rodáci, což se projevuje především naší znalostí místních poměrů (=objektivnější recenze a jejich větší množství). Dovolujeme si hodnotit naše počínání jako úspěšné. A že tomu tak zatím opravdu je, dokazují i grafy z posledních dvou měsíců uplynulého roku.

 

Za porotu hovořil Candát