"U Králů"

2003
(2014, 2011-2, 2011-1, 2008-2, 2008-1)

 

KVALITA PIVA

  Body
Kryšpín Skvělý Zubr, nebylo v něm moc bublinek ani žádné nemístné příchutě. Takový v Bystřici jen stěží najdete (možná někdy na Bílé Hoře) a proto na něj musíte na daleký Chvalčov. 5.00
Žena se 2 tvářemi Rozhodně mu nebylo co vytknout. Naopak byla spíš velmi dobrá, bez bublinek a studené akorát, jako guest si dovolím hodnotit čtvrtstupni... 4.75

OBSLUHA

 

 
Kryšpín

V TV Roomu trošku pomalejší slečna, měli jsme opravdu žízeň. (3b)

V klasické hospodě: Číšník byl pohotový a i přes svůj trošku nepříjemný výraz nosil piva ve správném tempu. (4b)

3.50
Žena se 2 tvářemi V jedné části příjemná slečna či mladá paní, ve druhé hbitý hospodský, oba zvládali svou práci dobře, uvítala bych více vtipů, ale ty se zase cizincům jen tak nepředvádí. 4.00

PROSTŘEDÍ

   
Kryšpín TV Room: Velmi temné prostředí, přímo stvořené pro sledování TV projektoru a oblíbených stanic místních looserů. Stoly jsou seřazeny podélně vedle sebe, což u Kuzmiče vyvolalo dojem, jako by byl na nějaké svatební hostině. Výsledkem je, ze všeci vidí dobře na estrády a zároveň i všem čumilům do xichtu. Mně to přišlo jako nepříjemné. Jinak se sedí v klasických pohodlných sedačkách, známých z Dodo pubu či Bestu. Celý interiér byl určitě myšlen dobře, ale výše uvedené detaily rozhodly o mém bodování. (3b)

Klasická hospa: Typické židličky (bacha na poloviční velikost dřevěných opěrek oproti rozměru židle!!) a typické stoly se zubr ubrusy, prostě klasika. Je tam hodně akční dřevěný lustr, ten je fakt dost v pohodě. Dominantou místnosti je kulečníkový stůl, který je málokdy opuštěný. (3,5b)

3.25
Žena se 2 tvářemi

Tohle nejsou jen dvě různé hospody v jedné.... To jsou dva světy!!! Prostě to nelze hodnotit najednou, proto: V části A jsem se cítila velmi dobře, byla to klasická hospoda na vesnici, zajímavé židle, byť trochu tvrdé, úžasný lustr, srandovní lampičky, kulečník a TV v rohu, nástěnka obměňovaná patrně při příležitostech významných fotbalových svátků... Dobrá klasika. (4b)

V části B zato zcela jiné prostředí, patrně se sem chodí mladší klientela pouze dívat na velké plátno, kteréžto může být dobré na sportovní zápasy, ale chodit tam na klasické filmy v TV mi to připadá trochu úchylné. Nevýhodou bylo zesílení zvuku na začátku jakéhosi filmu na Nově, které nás vypudilo.To nezachrání ani měkké židle. (2b)

3.00

KLIENTELA

   
Kryšpín

U Králů? Toto není jeden hostinec, nýbrž dvě hospody se stejným pivem, což je krom dveří jediné pojítko mezi těmito dvěma lokály.

Klientela v TV Roomu: různí chvalčovští looseři (do nějakých 30 let), kteří možná ani nemají doma TV a tudíž chodí sledovat své oblíbené estrády na hospodský projektor. (1b)

Klientela v klasické hospodě: klasické typy, naprosto nevýrazné, pro mne překvapivá absence jakéhokoli pětiboďáka i čtyřboďáků. Průměrné typy = průměrná známka. (3b)

2.00
Žena se 2 tvářemi

Naprostá absence pětiboďáků, zaznamenán pouze výskyt zajímavé letecké čepice.

Klientelu části A tvoří kupodivu normální občané Chvalčova (v některých hospodách totiž na normálního člověka nenarazíte).  (3.25 b)

V části B se často vyskytují místní zlatomládežníci, ale i zlato-post-mládežníci, kteří mají mládí již za sebou a looseři nemající patrně doma vlastní TV nebo povolený přístup k ovladači. (1.75 b)

2.50

CELKOVÉ HODNOCENÍ

   
Kryšpín Je to doslova rarita: 2 hospody v jedné. Nevídáno, neslýcháno - až v hlavách chvalčovských podnikavců se urodil tento ušlechtilý nápad a byl solidně zrealizován. Jen si myslím, ze TV Room by se měl ubírat trochu jiným směrem (víc sportovních přenosů, méně Novy a spol.). Zaslechl jsem, ze v hospodě snad i funguje TV galaxie, takže není snad co řešit. Prý mají ale zasranou čočku na projektoru a nejde vidět puk, takže nevím jak to je....Možná by se TV Room mohl stát útočištěm chvalčovských zlatomládežníků, ale to ukáže až čas.

Jinak záchody jsou klasické hospodské - neútulné, ale viděl jsem i horší.

3.50
Žena se 2 tvářemi Zmiňovaný rozkol, ba přímo schizofrenie dvou částí, velmi ztěžuje situaci. Nechci ublížit příjemně klasické hospodě, ani příliš přehodnotit TV Room, který by mohl přinejmenším trochu změnit program... Třeba směrem ke sportovním přenosům? Ale vcelku se mi nakonec v této hospodě líbilo, dávám jí 3,5 bodu. 3.50
     
Hajdalák Přestože jsem se recenzování této hospody pro tentokrát neúčastnil, je mou povinností upozornit vás, že přes pracovní dny hospoda zavírá velice brzy - už kolem desáté hodiny večerní. Kdosi mi dokonce povídal, že tam zašel s kamarády o půl desáté na pivko a tři čtvrtě hodiny tam seděl a čekal až si ho číšník všimne. No a po těch 45 minutách přišel pingl ke stolu a sdělil jim, že už zavírá... Toto není zrovna pozitivní přístup k zákazníkovi. Mé bodové hodnocení by bylo díky této skutečnosti asi o půl bodu nižší než v případě Kryšpína nebo Ženy se dvěma tvářemi.