Jářku, tady je ale krásně!






Restaurace "U nádraží"
Brodek u Přerova
2014
( 2014-2 )


LOSÍ INFORMACE
KONTAKT:
Restaurace a penzion U nádraží
9. května 169
751 03 Brodek u Přerova
Tel.: 581 741 497
Mobil: 602 549 621
E-mail: roman.zbozinek@klikni.cz
Web: hotel-kotel.webzdarma.cz
ÚVODNÍ SLOVO
Čiva Jednoho krásného letního dne jsem se na kole vydal za kamarádem obývajícím městys nacházející se mezi Přerovem a Olomoucí, a to konkrétně Brodek. Jelikož jsme oba přátelé pěnivého moku, rozhodli jsme se takhle při brzkém odpoledni podniknout tour de beer, kterou jsme (trochu neplánovaně) zakončili na brodeckém vlakáči, resp. v knajpě, která se nachází přes cestu přímo naproti nádražní budově. A proč že zde bylo naše pivní putování zakončeno trochu neplánovně? To se, čtenáři, přece dozvíš níže!  

KVALITA PIVA
Čiva Jelikož jsme v předchozím brodeckém podniku popíjeli Svijany, rozhodli jsme se zde značku změnit a požádali jsme o Primátora 12°, leč slečna výčepní nám omluvně sdělila, že ten už není…pak by se tedy podle mého už neměl vyskytovat na tabuli před hospou, ale budiž jí odpuštěno. Rozhodli jsme se tedy dát si Zubrovu jedenáctku (za cca 22 peněz), leč ta nebyla pořádně odtočená, a tak jsme se „vrátili zpět“ ke Svijanům jedenáct a dobře jsme udělali. Smetanová pěna, nasládlá chuť, příjemně nízká teplota a buclaté, nižší krygle. Pokud bychom pili jen toto, bylo by hodnocení vyšší, leč Zubr ho lehce snižuje. 4.00

KVALITA JÍDLA
Čiva Jako bychom tušili, že se za chvíli najíme dosytosti, po něčem k snědku jsme zde s kamarádem vůbec nepátrali, a jak jsem tak po očku sledoval, ani nikdo z venku sedících lidí. Jen nějaký starší kus si uvnitř v hospodě dával něco jako guláš s pěti. x.xx

KVALITA OBSLUHY
Čiva Příjemná, leč trochu málo usměvavá drobnější blond slečna, cca 20 let. Trochu déle jí trvalo, než za námi vůbec došla (sedli jsme si totiž ven a ještě k tomu dost doleva od vchodu do hospody, až jsem zapochyboval, zda to, kde sedíme, ještě patří k hospodě). Po úvodních nezdarech s Primátorem (nebyl) a Zubrem (nebyl dobrý) však už vše běželo jak po másle, a když si vezmu, kolik tam měla lidí a že tam byla sama – všechna čest! 4.00

KVALITA PROSTŘEDÍ
Čiva Interiér je vyveden dosti antimoderně: přímo naproti dvojitého vchodu postarší, zčásti prosklený výčepní pult (ve kterém se chladí sodovky kombajnovky), za výčepem dveře na hajzly. Vlevo jakýsi slušnější salonek za obrovskou plentou, vpravo pak spousta stolů i stolků, jak s klasickými židlemi, tak s lavicemi pro více lidí. Všude jsou lapače prachu v podobě (umělého i živého) kvítí, což by Zděnka Pohlreichů jistě donutilo k nejednomu peprnému výrazu. Celému interiéru dominuje červená: červené jsou (tuším) nejen ubrusy, ale zejména záclony, tudíž přes ně svítící slunce dodává interiéru výjimečnou atmosféru. Zahrádka je pak poměrně sprostě zařízena obyčejným plastovým „nábytkem“, nadto okolní křoviska působí trochu nevzhledně. Vše ale přebije pohled naskýtající se ze zahrádky na industriální památku v podobě vyřazeného cukrovaru, kolem něhož se míhají vlaky všech tří největších dopravců. 4.00

KLIENTELA
Čiva O okolo sedících lidech jsme moc ponětí neměli, jelikož, jak jsem uvedl výše, sedli jsme si na část zahrádky dosti vzdálenou od středu dění. Tu se náhle zjevil u našeho stolu pár, který jsme zaznamenali už v předchozí brodecké knajpě, lidé, kteří se sem právě přistěhovali a hledali nějakou tu kulturu. Slovo dalo slovo a namísto pokračování v tour de beer jsme se odebrali na návštěvu jejich skromného obydlí, kde jsme jim žahli lahev výborného kalvadosu a snědli nemalé množství jídla. Tímto ještě jednou díky! 4.00

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Čiva V objektu restaurace se nachází i penzion, což moc nechápu. Odhlédněmež od toho a pojďme sumarizovat: interiér klasická čtyřka s neklasickou atmosférou, kde za menší peníz i teplé jídlo dostanete, k tomu zahrádka průměrného vzezření, nabízející však výhled jedinečný. Sličná obsluha, kvalitní Svijany, jejichž přítomnost na venkově vůbec hodnotím velmi pozitivně. Když do toho přidáte náhodné setkání čtvrtého druhu s hostiteli par excellence, vychází z toho výborný nádražácký zážitek! 4.00

PROGNÓZA
Čiva Pokud bych měl prognózovat penzion, tak to bych asi nesvedl, knajpě samotné však věštím (a přeju) udržitelný rozvoj v podobě stálého přísunu lidí, co za malý peníz rádi hodně muziky.