LOSÍ INFORMACE | ||
KONTAKT: U Huberta 1. máje 3 771 00 Olomouc Česká republika (CZ) tel: (+420) 585 224 017 |
ÚVODNÍ SLOVO | ||
Myšák | Tento významný olomoucký lokál zase po čtyřměsíční pauze otevřel vrata, a to letos v dubnu. My pravidelní návštěvníci jsme tu zprávu přijali s bouřlivou radostí, i když nijak netajíme, že jsme během té dlouhé zavíračky rozhodně nežíznili a vysedávali jsme v sousedních podnicích, např. hned naproti u Goliáše. Je logické, že tato recenze bude hlavně srovnávat stav u Huberta před opravou a po opravě, jelikož se tu dost věcí změnilo, a jenom štamgast může objektivně posoudit, jestli k lepšímu nebo k horšímu, ja nebo nein. |
KVALITA PIVA | ||
Myšák | Jak už naznačil Havraní vlas, do Huberta se zase vrátilo pivo Litovel. Připomínám, že asi před rokem ho tu vystřídal hanušovický Šerák, což sice není nejhorší, ale litovelsképatrioty to stejně naštvalo. Takže teď se tu nabízí velice pestrý výběr: Litovel 10% (17,-), 11% (19,-), 13% (21,-) a Maestro (21,-), čemuž všemuž konkuruje Gambrinus 10% (21,-), Plzeň 12% (24,-) a černý Kozel (21,-), a záleží jenom na nás, jestli budeme hojně nasávat z našich sladkých moravských pramenů, aby pro malý zájem zase nevyschly. Já tu často mlsám pěnivé Maestro a rozhodně nejsem zklamán. | 5.00 |
KVALITA OBSLUHY | ||
Myšák | Z bývalého personálu naštěstí zůstala sehraná dvojice sympatických dam, která už nám vidí až do žaludků a obsluhuje stále vzorně. K nim přibyli dva noví mladí lidičkové, on a ona, u kterých jsem se nejprve bál, jestli mě vzhledem k mému věku a zdravotnímu stavu nebudou přezírat jako starého papriku a prudiče. Ale když mi ten nový pinkl natočil jednu sklínku grátis jako pozornost podniku (doufám, že to nečte majitel a nevyrazí ho!), moje obavy se rozptýlily. | 5.00 |
KVALITA PROSTŘEDÍ | ||
Myšák | Nový interiér Huberta se mi bohužel už tolik nelíbí jako ten bývalý. Namísto decentních obílených stěn s poetickými obrázky jsou tu hrázděné zdi, část skladných židlí vystřídaly masivní lavice s mřížkami, které připomínají zpovědnice. Nábytek teď zabírá víc místa a taky opticky zmenšuje prostor. V jedné z místností, kde vždycky býval božský klid, řve nyní rádio. Nový výčepní pult je samozřejmě honosnější, ale je umístěn hned za vchodem a myslím, že od něj mají pinklové dál do kuchyně. Co se při rekonstrukci nezměnilo, jsou toalety, vždy čisté a funkční, ale ty to nevytrhnou. Inu, dvakrát nevstoupíš do stejné krčmy. To ovšem neznamená, že sem přestanu chodit. | 3.00 |
KLIENTELA | ||
Myšák | V prvních dnech po otevření sem lezlo hodně zvědavců. Teď jejich zájem opadl a vrací se sem v podstatě tradiční sestava: študáci a kantoři z blízkých fakult, měšťané v aktivním i v důchodovém věku, výjimečně potulní pijáci. Návštěvníci typu Belmonda by asi měli problémy s vyšlapáním čtyř schodů z ulice. | 4.00 |
CELKOVÉ HODNOCENÍ | ||
Myšák | Na výslednou známku má nesporně vliv i to, že se teď u Huberta zavírá až v 23:00, případně později, a že déle funguje taky kuchyň. Rozhodující je ale správná volba značky piva a jeho širší nabídka. Taky tu opět nalejvají bylinný likér Praděd, který jsme tu den před uzavřením dopili až do dna. To všechno jsou důvody, proč ani přes některé negativní novinky nedám na Huberta dopustit a popřeju mu plný počet bodů. | 5.00 |
PROGNÓZA | ||
Myšák | Co máme věštit? Když už ten lokál tak nákladně opravili, pak snad vydrží báječně dlouho, ja nebo nein? Poloha uprostřed města a blízko tramvaje, široce přijatelná nabídka chlastu i jídla, prostě tradice se vším všudy, to může být záruka "trvale udržitelného rozvoje" této solidní hospůdky. |