Tak nevim, co je tady k smíchu ...






"U Krajcara"
Bystřice p. H. 2014
( 2009, 2005 )




LOSÍ INFORMACE
Restaurace U Krajcara
Čs. Brigády 130
768 61 Bystřice pod Hostýnem
Email: RestauraceUKrajcara@email.cz
Telefon: +420 573 378 084
Mobil: +420 573 378 084

ÚVODNÍ SLOVO
Čiva Kolem této restauračky brousím už alespoň rok, jelikož, jak známo, zde nikdo z poroty nebyl už mnoho let – a pokud byl, tak se to neodvažoval sepsat a poslat Losovi. Má očekávání byla o to větší, že jsem zde zřejmě nebyl vůbec nikdy, maximálně tak na zahrádce na dvě rychlý.  

KVALITA PIVA
Čiva Začnu tím, čím si jistý nejsem, a to zda zde disponují Plzní 12°. Ta mě však většinou nezajímá, a tak jsme šli do klasiky v podobě Zubra 11° (22 peněz). Po dlouhém čekání nám na stůl přistály vysoké sklenice (achjo), pivka na míry, možná i trochu přes, a výrazně studená, neřku-li ledová, což vzhledem k venkovnímu počasí i chuti piva obecně nebylo úplně šťastné (3,50). I zmerčily zraky mé na stole „letní akci“ v podobě Zubra Yuzu (0,4 litru za 20 peněz) – ovocné záležitosti na bázi limetky. Pivko podle mne bylo již časem odstáté, jak jinak si totiž vyložit výrazně upřednostněnou složku ovocnou a potlačenou složku pivní (3,00). Ještě štěstí, že odstátý radler chutná lépe, než když je odstáté normální pivko. 3.25

KVALITA JÍDLA
Čiva Mírně divné bylo už jen to, že tato restaurace zřejmě jako jediná z bystřických nedisponuje webovými stránkami – a asi ví proč. Málokdo by totiž zřejmě čekal v takovémto podniku takovéto (vyšší) ceny. Relativně útlý jídelák, podle mého absolutně nezajímavý. Plánovali jsme dačo kuřecího, leč průměrná cena plátku masa (150g) okolo 135 Kč (bez přílohy) nás odradila – ani ty variace nebyly nějak objevné. Jelikož nejsme červenomasožravci a ani těstoviny nás svým výběrem nepřemluvily, šli jsme do variací sýrů – jak nevynalézavé, vím. Chuťově dobré, leč porce nám přišly malé – spokojenost tedy vypadá jinak. 3.00

KVALITA OBSLUHY
Čiva No to byl ale případ. Otevřeme dveře restauračky a vyvalí se na nás smích mladší a rozměrnější hospodské a asi tří jejích přátel, co zrovna ohlašovali, kam že jdou sednout, a to na celou knajpu, což tedy servírka na celou knajpu odměňovala hlasitým smíchem. Poprvé přišla docela brzy, dala nám jídeláky a odešla, přičemž se nezeptala, co si dáme k pití. To ji zajímalo, až když přišla podruhé, a to nebylo zrovna brzo – jídelák jsme měli prolistovaný již několikrát. Jídlo přinesla v době, kdy jsem byl zrovna navštívit rektorát (jak praví slovutný kolega Myšák) – budiž, třeba mě zrovna neviděla, jak tam vcházím, vzhledem k umístění toalet je to ale nepravděpodobné. Točení pivka obecně jí trvalo hodně dlouho vzhledem k tomu, že tam měla asi jen 2 až 4 lidi. Jediným plusovým bodem tak zůstává to, že stihla natočit do požadovaných pěti minut ještě jedno, než nám jel bus. 2.75

KVALITA PROSTŘEDÍ
Čiva Prostředí je asi tak fádní, jako je fádní nabídka piv nebo jídel. Docela hezky působí onen krb, nicméně na něm bylo vyrovnáno tolik nesmyslných lapačů prachu, že jsme se nestačili divit. Mohli by začít ctít zásadu, že rozmanité dekorace nerovná se automaticky vhodné dekorace. Nesmím zapomenout na špinavé zubrácké ubrusy – nejen u našeho, ale i u sousedního stolu jsme toto zaznamenali. Je zde relativně mnoho místa dokonce na dvou úrovních (u baru se terén zvedá pomocí dobře vyditelného schodku), leč toto místo celkově nemá kdo obsadit. 3.25

KLIENTELA
Čiva Pokud mě pamět neklame, byl tu jistě jeden pár a pak možná ještě jeden, který s námi však sdílel interiér jen chvíli. Jelikož jsme chtěli něco klidného, uděluji mírný nadprůměr, jinak by to bylo horší. 3.50

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Čiva Vše je zde až neskutečně průměrné – pivko, jaké dostanete všude, variace na stále tytéž pokrmy za nepříliš přiměřené ceny – myslím, že jsou v BpH kvalitnější jídelny za ceny stejné. Obsluha neodpovídající tomu, za jaký podnik se zde považují – takovou hubatou holku bych čekal spíš někde v herně nebo fotbalové pivnici. Prostředí ucházející, klidné, klientela taky klidná, jelikož takřka žádná. 3.10

PROGNÓZA
Los Nevím o jediném důvodu, proč bych zde měl ještě někdy vkročit – snad v létě na útulnou zahrádku na nějakou zmrzlinu, ale na jídlo se slečnou už jistě never more, jak praví Poeův Havran. Řekl bych, že podobného názoru je i širší bystřická veřejnost a konec konců i naše slavná porota.