Penzion Brusénka, Brusné


8.10.2017, sepsal Los


Brusenka - Panský dvůr
Brusné 3
768 41 Bystřice pod Hostýnem

Tel.: 573 393 111
E-mail: brusenka@brusenka.cz
Web: www.brusenka.cz


Recenze z předchozích let:
2014

Mapa

Los slovos úvodňos

A toš tu sem sa nestavíl už pár rokú, naposledy snáď v tym roku 2014, gdy sem to tu aji pjekně zrecenzírovál, a toš uzrál správné čas, aby sem se sem vrátíl, a opjetovně zkusíl, co sa tu zmjenilo, nezmjenilo, zlepšilo nebo zhoršilo. Inačí důvod sem nemjél, restauraček sem mjél po cestě dost a dosti, ale šéfredachtórské povinnosti mně zavály prostě sem. A toš poďme sa nažrať a napiť.


Los pivos kvalitos

A toš pivní značka jest tu od posledně vymjeňéná. Před tyma třema rokama tu byly tuším Svijany, dneska sa tu jedná čistě o Bernardovskú knajpu. A že je Bernard dobrý pivko samo o sobje, o tym není třeba ani na chfílu pochybovať. Tady majó na výbjér hnedkaj tři typy, a to svjetlú 11, polotmavú 12 a ešče jednu 12 tentokrát nefiltr. Zkusíl sem klasiku, a sice svjetlý škopek, a nelitovál sem. Pjena hustá, že by sa dala krájet, chuť plná, teplota ideální, prostě mňámózní pivko na maximum.

4.50


Los jídlos kvalitos

A toš tu sa vždycky dobře vařilo, teda aspoň pár rokú dozadu, ešče gdyž sem to tu nafštěvovál celkem pravidélně na mojich cyklo/pěšo vyjížďkách. Proto sem byl rád, že sa nás tu sešlo víc, a mohli sme ochutnať víc kulinářskéch pokrmú. Tagže sme zkusili pudláky, alias masovó smjes zapečenó se sérem ve vydlabanéch zemákách, pak výpečky se zelím a bramborovó knedló, a ešče jako předkrm pálivú smjes na topince. Topinka pálila o sto šest, ale jak bylo psáno, tak bylo dáno, a pivní mok statečně chladil ústní i břišní dutinu, tagže to bylo f poho. Všecka jídla pak byla mňamózní, oblizovali sme sa ešče celý den, a tak sa ani nedivím, že tu majó furt narvaný, páč tak skvjelý žrádlo sa enem hned tak nikemu v širokém okolí nedostane. Bravo!

4.75


Los obsluhos kvalitos

A toš mladá dífčina sa docela snažila, ale nebyl sem si jisté, či šlo o stálé personál, anebo enem o letní brigádnicu. I gdyž u nás byla docela často, tak aj tak moc nestíhala, a prázdný talíře i krýgle nebyly zrovna dobrú vizitkú. Naščéstí to nigdy netrvalo tak dlúho, abysme sa nasrali.

3.50


Los prostřeďos kvalitos

A toš uvnitřka jest to krásné, vo tym žádný pochybnosti, a sami to možete shlédnúť na fotkách, ale bylo léto a my sme sa usadili venku. Aji venku jest to krásné, mlýnský kolo pjekně klapalo a otáčalo sa, spústa retro doplňků opřených o hotel, anebo enem tak rozesetý mezi stolama, utvářely suproidní atmošku, takovú domáckú. Škoda enem, že zahrádka súsedí s cestú smjerem na Rusavu, gde projížďá docela dost aut, tagže klid tu rozhodně není. I gdyž jest to vlastně jediný negativum, tak docela podstatný; ináč proti prostřédí nemám dalších výtek.

4.00


Los klientelos

A toš milión kolařů, pak dajací kolemprojížďající, pak možná aji místní, prostě fšehochuťa jak sfiňa. Já nevim, moc mi to tu jakožto koloidně-turistická knajpa nepasuje, spíš sa jedná o penzijón a k temu docela luxusní restauračku, než turistické bufáč. Ale je fajn, že to tu neřešíjá, a fšecky bez ohledu na původ a rasu tu napojijó a nasytijó. Mně to tu dneskaj ale moc nepasovalo, gdybysem tu byl s rodinó anebo s dajakým z práce, toš by mně vadily ty zástupy smrdících sportovcú ...

3.00


CELKOVÉ HODNOCENÍ

Paráda a špica, Brusénka si zaslóží plným právem okupovať první příčky v kvalitách mezi bystřickýma knajpama. Pivko chutné, jídlo fantastické, obsluha sice stíhající, ale taková nepřístupná, klientela mně sicéj moc nesedla, byť okolosedící nebyli otravní, ale prostřédí velmi příjemný, komorní, útulný. Pořád sa jedná o jednu z nej restauraček na Bystřicku a širokým okolí a já sa tu vždycky rád zastavím.

4.00


Los prognózos

A toš pokáď sa tu nepokazí kuchyňa, toš ať to tu fachčí nevjeky vjeků, páč si to zaslóží!