Magično této knajpy dalo by se krájet a prodávat ...






"Na Klempírně"
2013
( 2014, 2009, 2008 )




LOSÍ INFORMACE
KONTAKT:
Na Klempírně
Bělidla 318
768 61 Bystřice p. H.
Mobil: 737 881 051
ÚVODNÍ SLOVO
Čiva To máte tak, jednoho krásného víkendového odpoledne jsme si to štrádovali po BpH s tím, že bychom měli (nebo minimálně já stoprocentně) chuť vdechnout nějaké to pivko svijanské produkce. I šly zvěsti, že by snad mohlo být na Klempírně, a tak se kroky naší výpravy ubíraly právě v rámci oného. Svijany jsme sice na Klempírně nenašli, nicméně to, co jsme tam našli, se ani náhodou nedá vnímat negativně – takže jen račte.  

KVALITA PIVA
Čiva K mání zde byla Zubrova klasika (což je již dnes jedenáctka) za 22 peněz a polotmavá Holba 11° za 23 českých, a jelikož Zubra lze dostat takřka všude (naštěstí), zvolili jsme za účelem zdejšího vyprazdňování kryglů právě Holbu. Nošena byla ve sklenicích s širokým hrdlem, což je pak vždy ještě splavnější než obvykle. Pivko bylo tak akorát studené, pěna stabilní a konzistentní, chuť výrazná s lehkým nádechem karamelu, prostě bylo tak dobré, že kdyby nám služba vlasti nevelela toho dne zajít ještě jinam, tak bychom tam snad nasávali do teď. 4.50

KVALITA JÍDLA
Čiva Zda tu něco k jídlu mají, jsme nezjišťovali, jelikož při konzumaci tak hutného pivka, jakým je zdejší Holba, jednoduše nic (dalšího) jíst nemusíte. x.xx

KVALITA OBSLUHY
Čiva Objektivita je sice krásná věc, na druhou stranu je však jasné, že je to ve většině situací spíše jen takový nedostižný ideál a veškerá snaha o objektivitu je jen pouhou větší či menší aproximací…no, to jsem se ale dostal trochu jinam – obsluha byla zpočátku hůře čitelná, jelikož vzhledem k velmi nízké návštěvnosti seděla s jedním z hostů podobné (nižší) věkové kategorie (a možná i hudebního vkusu). Postupem času si mě však obsluha vzhledem k příjemnéhu vystupování (a taky vzhledu) získala, čehož zlatým hřebem byla zajímavě znějící pobídka k tomu, abychom zůstali na Klempírně a nikam dál již nechodili. Nutno dodat, že jsme slečně výčepní radost neudělali a šli jsme plnit svou občanskou povinnost dále. 4.50

KVALITA PROSTŘEDÍ
Čiva Prosředí se v bystřických nálevnách nemění, na to bych si již mohl začít zvykat, tedy samozřejmě, existuje minimálně jedna výjimka (Sedmička). Tady je stále vše ve dřevě, namísto lavic (bez opěradel) jsou zde židle (s opěradly!), naštěstí zde většinu prostoru již nezabírá stůl na pinec, osvětlení stále zejména v režii bodovek, což v kombinaci se startkovým (nebo možná i jiným) dýmem vytvářelo atmosféru skutečně působivou. Toalety stále jedny z nejlepších v BpH, televize i kamna také na svých místech, no Rain Man by měl jistě radost. 4.00

KLIENTELA
Čiva Jak jsem již byl avizoval, lidí tu bylo málo, možná okolo pěti i s námi, což mi ale ten den (a zejména v této knajpě) vůbec nevadilo, ba právě naopak, jelikož jsem měl v úmyslu kontemplovat ve společnosti svého druha, několika polotmavých krásek a startkového oparu. Samozřejmě platí, že je nás málo, ale samí dobří, a když jsou takhle pospolu v jedné hospě, hodnocení nemůže dopadnout nedobře. 4.00

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Čiva No to se podívejme, původně ne úplně jistá návštěva se nakonec velmi oplatila v podobě vynikajícího pivka, příjemné slečny servírky, chvilkové relaxaci v až mysticky působícím prostředí – a neměl bych zapomenout ani na to, že venku panovala krutá zima a zde teplo (opět až mírně omračující, ale příjemné). Návštěvu tohoto podniku doufám tento rok ještě (párkrát) zopakuju. 4.25

PROGNÓZA
Čiva Vypadá to, že sem lidi moc nechodí, ale netřeba ukvapených závěrů, na to nemáme dost dat, že jo. Snad se někdy v diskuzní díře dočkáme toho, že na naše recenze bude dílčími způsoby taky někdo reagovat, jelikož doplnění informací nebo kritická diskuse jistě nejsou na škodu. Ale to bychom asi chtěli moc…každopádně Klempírně přeju, ať se drží.