Magično je fuč, ale to neva ...






"Na Klempírně"
2014

( 2013, 2009, 2008 )




LOSÍ INFORMACE
KONTAKT:
Na Klempírně
Bělidla 318
768 61 Bystřice p. H.
Mobil: 737 881 051
ÚVODNÍ SLOVO
Čiva Jelikož jsem Klempírně v roce 2013 udělil nejvyšší počet bodů, není překvapením, že jsem se na místo činu vrátil hned, jakmile to bylo z hlediska nové recenze relevantní.  

KVALITA PIVA
Čiva K mání je zde stále Zubrova jedenáctka za 22 peněz a polotmavá Holba 11° za 23 českých. Stejně jako minule byla volbou Holba, tentokrát však na stůl přistávala ve vysokých a „úzkých“ sklenicích, přičemž já se těšil na krygl s uchem. I chuťově už to nebyl ten opojný, slastný okamžik z minulého roku, kdy jsem se se zdejší Holbou setkal poprvé, nicméně pořád kvalitně studené, pěna výrazná, avšak hebká, chuť lehce karamelová i rozšafně řízná. 4.00

KVALITA JÍDLA
Čiva Co se jídelního průzkumu týká, tak byl učiněn krok vpřed, a to v podobě klasického utopence. Jelikož jsem ho ale nekonzumoval já, nýbrž kolega Žabáček, nelze tento produkt bodově hodnotit, nicméně vypadal kvalitně (ten utopenec). x.xx

KVALITA OBSLUHY
Čiva Obsluhu konala příjemně působící žena středního věku, možná až příliš výtazně nalíčená, což já moc nemusím. Jelikož donáška pivka i ostatní komunikace probíhala solidně, nemohu si stěžovat, nicméně oproti roku předchozímu... 3.50

KVALITA PROSTŘEDÍ
Čiva Prostředí se v bystřických hospodách až na některé šílené experimenty nemění, zde naštěstí také vše při starém, a proto ohledně popisu interiéru pouze odkazuji k pojednáním dřívějším. 4.00

KLIENTELA
Čiva Osazenstvo působilo dojmem poklidným, na druhou stranu ve vzduchu byla cítit atmosféra pátečního večera, kdy na celé dlouhé dva dny lid pracující starosti své za hlavu odhodí a pivku i jiným tekutinám se oddá. Příjemný cvrkot, který vytvářel dojem, že zde to žije „tak akorát“. 4.00

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Čiva Magično je sice pryč, jak již byl avizoval Havraní vlas, nicméně hospoda stále drží vysokou laťku, kterou minulý rok nastavila. Pivko stále výtečné, obsluha rychlá, své řemeslo ovládající, klientela a prostředí vytvářející tu správnou hospodskou atmosféru. 3.90

PROGNÓZA
Čiva Na tomto místě bych rád vyjádřil přání, ať to tady šlape, neboť se mi tu tuze líbí, a snad se sem zase někdy v budoucnu podívám. Dnes chce každý vypadat ultramoderně (viz např. nová Zahájka nebo Sedmička), ale ne vždy se to povede. Tady se snaží naplňovat heslo „tradiční česká hospoda“ a vypadá to, že na to ještě pořád lidi slyší.