Sako, kravata a naleštěný opánky, na to fucked nejsem






"Restaurace Rondo" alias "U Živných"
2009
(2014, 2013, 2012-2,2012-1, 2011, 2009-2, 2008, 2006)


Tuto recenzi věnoval autor památce zesnulého Jury Zely.

LOSÍ INFORMACE
KONTAKT:
Restaurace penzion Rondo
Školní ulice 1553
Bystřice pod Hostýnem 768 61
okr. Kroměříž
tel: 573 381 869, mob: 731 450 997
e-mail: penzionrondo@penzionrondo.cz
web: www.penzionrondo.cz
Kontaktní osoba - Martin Živný mob: 731 625 059 
LOS SLOVOS ÚVODŇOS
Los Volá mi ségra, to sa moc často nestává. Vo co gou? No ty melo, že prej je v Bystřici, a že by se mnú dačo chtěla pohovořiť. Toš to je událost jako prase, řikám si, a už v klidu plánuju, jak ju ožeru na Sokolce. Ale hovno nic, mám se prý dostavit k Živným. A toš co já su? Su dajaké podnikatel, že bysem musel svůj xicht ukazováť v tomto snobským doupjeti? Ale co, prej jsem zvanej, toš to pudu aji do pekla, hlavně gdyž ušetřím trocha svojich peňazí ze svý minimální mzdy...  

LOS PIVOS KVALITOS
Los Nejstandardnějšá nabídka z tych nejstandardnějších možných nabídek, kerých je po bystřických lokálech možno najít skoro všude, a sice desíkový Gambáč a dvanáctková Plzeň. Zkusil jsem oboje a oboje bylo fakticky dost dobrý, toš to sem býl fakticky hodně překvapenej. Tadyk se fakt dá na to pivko zalézt, pošmákne si každý. Enem ta cena, enem ta cena... 4.75

LOS OBSLUHOS KVALITOS
Los A toš dajaká mladší prcinka, docela šikovná, ale neusměje sa ... i gdyž aji jo, ale ne na nás. Obsluha je asi fakt zvyklá kmitať, protože to byl fofr, toto, buch to tam, totok, buch to sem, tamtok, buch buch buch. Jaja, Dífčina z Amija by sem mjela valiť na školení, tu je totiž vidět, že nejen kuchyň dělá hospodu, ale aji obsluha. 4.50

LOS PROSTŘEĎOS
Los Toš teda až moc pěkný. V modřákách z rachoty bysem sem asi nevlézl, a gdyby jo, toš nevím, esli by mně náhodou nevyhodili. Horní menší polovica restauračky pro nekuřáky, dolní větší polovica pro kuřáky a pak super zahrádka. Jak řikám, až moc pěkný, šak je totok hotel, či penzijón, či jak, toš aji to tak vypadá. Já se v takovým prostředí ovšem moc necítím. Co je nevýhodou takovýto luxusní knajpy je, že sa tady nedá prachsprostě ožrat, o dělání bordelu ani nemluvě. Ono už jen být připitej v týhle restauračce, toš to by asi bylo na trapas. A tak vlastně ani nevim, jesli sem ešče něgdy páchnu, protože přece enom, do hospody se chodí chlastat, nažrat ses měl doma... 3.00

LOS KLIENTELOS
Los Toš byl sem docela překvapené, že aji tady sou štamgasti. Ale trocha jinýho rázu, než naši známí X-boďáci. Tutaj vpravo od schodků do nižší polovičky restauračky jest stůl, gde sa údajně pravidelně scházajú tí podnikatelé, keří tu pravidelně žerú ty meníčka, či co. V ten večír sem je tam sice neviděl, ale stůl ostal prázdný, asi aby kdyby náhodou byli by přišli, abysem mohli zakufrovat. Ináč dajaký kočenky, dajaký rodinky, dajaký zamilovaný párečky, dajací cizinci, totok je asi hlavní výčet osazenstva. 2.75

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Los Na jídlo a příjemný luxusní pobyt nejlepčí místo v našem malomjestě. Na chlastačku nemožný, nereálný. Toš jak sa rozhodnút? Nevim nevim, je to tak napůl, možná lepčí půl díky kvalitě prostředí, obsluhy a aj pivka... 3.25

LOS PROGNÓZOS
Los No vzhledem k temu, že aji v době krize pánko veľkomožný majitel horlivě buduje za zahrádkou nový ubytovací holobyty, toš si tento podnik asi vede dobře. A je to fajn, kdybych negdy v budúcnosti měl pár set navíc a chtěl bych vytáhnout svoju dífčinu aji jinam, než enem ke kulatýmu bufíku za náměstím, toš sem určitě pudeme, tutok je to nádherný a doufám, že ešče hodně dlúho bude. Pro nás ochlasty je to ale zakázané místo.