Jen jedno pivko z celé škály, no zklamání ...






Restaurace "Rondo" alias "U Živných"
2014

( 2013, 2012-2, 2012-1, 2011, 2009-2, 2009-1, 2008, 2006 )


LOSÍ INFORMACE
KONTAKT:
Restaurace penzion Rondo
Školní ulice 1553
Bystřice pod Hostýnem 768 61
tel: 573 381 869
e-mail: penzionrondo@penzionrondo.cz
web: www.penzionrondo.cz
Kontaktní osoba - Martin Živný mob: 731 625 059 
LOS SLOVOS ÚVODŇOS
Los Protože mám Rondo od bydliště co by šutrem dohodil a zbytek došel pěšky, tak se tu občas vyskytuji na jídlo a pokud se zadaří, tak ochutnám i místní tekuté pokrmy ...  

LOS PIVOS KVALITOS
Los Takže obsazení piv je tu vlastně pořád stejné jako vloni, předloni a kdo ví, jak dlouho dozadu ještě.
Desítkový hnus s názvem Gambrinus mi nahání husí kůži jen když jej vidím na nápojovém lístku, takže o tento mok se vždy rád nechám ochudit.
Speciál Hoegaarden je pivko s nějakou divnou příchutí a ani citron na okraji sklenky můj pocit nespravil, ba právě naopak, protože to ve mně vyvolal ihned dojem, že je třeba pivko "dochutit", aby bylo poživatelné a pitné. Obavy se vyplnily a tuhle chuť piva prostě nepovažuji za chuť pivní, naopak se jedná možná o nějaký radler, i když daleko vyšší stupňovitosti, než je u radlerů zvykem.
Dvanáctková Plzeň je zárukou kvality kdykoliv a kdekoliv, takže jsem nakonec skončil u této klasiky a výrazně si po předchozím pokusu spravil chuťové buňky. Pěkný krýgl, hutná pěna, mok bez bublinek, krásně zlatavá barva; už před napitím se mi seběhly všechny sliny a po napití se očekávání vyplnilo. Ano, toto je pivo!
Když to shrnu za sebe, tak 2 ze 3 piv prostě nemůžu a to zcela jistě není v pořádku; na druhou stranu je třeba říct, že já nejsem asi optimální zkušební vzorek, nicméně toto je moje recenze a tak hodnotím tak jak hodnotím...
3.00

LOS JÍDLOS KVALITOS
Los Protože jsem snad už snědl celý jídelní lístek odsvrchu dolů a zase nazpátek, tak můžu posoudit jediné - nemají de žádné jídlo, které by mi nechutnalo. A za tímto tvrzením si stojím!
Ať už se jedná o těstoviny, nebo o tatarák, nebo o masa všech velikostí a typů, přílohy od brambor, přes rýži až po česnekovou bagetu, tak vše v naprostém pořádku. Potud vše OK. Jediné, co se mi v poslední době stává je, že se sem na jídlo už ani netěším, protože už vím, jak vše chutná ...
4.50

LOS OBSLUHOS KVALITOS
Los Lítá tu vždy nějaká holčina, v případě většího počtu osazenstva i více holčin. Tak jak jsem vychválil předchozí kritérium, tak i nyní musím říct, že v obsluze jsem nenašel nijaká negativa. Dokonce jsme se jednou zdrželi i do zavíračky a holčiny v klidu uklízely kolem nás a neotravovaly tím, že máme jít; svým konáním samy beze slova naznačovaly, kolik je hodin a je třeba jít; ale i přesto donesly požadovaný nápoj. Jsem v šoku, ale v příjemném ... 5.00

LOS PROSTŘEĎOS
Los Jedná se o restauraci, nikoliv o nálevnu, takže prostředí je podle toho taktéž zařízené. V "horní" části restaurace u barpultu se nechází nekuřácká místnost s několika stoly, nicméně hlavní místnost se rozprostírá "dole", kde je kuřácká část a ta je o dost větší. A i když se jedná o část kuřáckou, tak je tu útulněji díky ozdobám na zdech, přičemž všemu vévodí obrovská historická naftová motorka, postavená na vyvýšenině u velkého proskleného prostoru. Krb v těchto dnech nepraská a zeje prázdnotou, ale o ten tu v létě prostě nejde, jde tu o posezení na zahrádce, která je jedna z nejkrásnějších, co jsem kdy viděl a navštívil - více je vidět na přiložených fotografiích níže, které jsem si s ne/dovolením vypůjčil z oficiálních srnek tohoto penzionu, tak snad nebudu mít opletačky ohledně kopyrajtu ... 4.75

LOS KLIENTELOS
Los Oproti loňsku se mi klientela docela zhnusila, protože pořád potkávat rádoby bystřickou smetánku je nejen únavné, ale hlavně otravující. Stále dokola podobné či stejné xichty, stejného ražení i původu, no nevím nevím, občas to chce pevné nervy a trpělivost, než se prokousáte ke stolu a mezitím odpovídáte na desetkrát ahoj a pětkrát brýden. Taktéž pohledy okolních se díky tomu stávají pomalu rentgenní a já už z klientely tady občas dostávám jednak kopřivku a jednak stihomam ... 2.00

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Los Mno, když srovnávám letošní hodnocení s tím mým loňským, tak se v mnoha směrech hodnocení změnilo, někde vzhůru, jinde dolů. Zhoršil se můj pohled na kvalitu piva a klientelu, obsluha a prostředí se mi líbí čím dál tím víc; o jídle se nemá cenu bavit, tady se výborně vařilo a vaří, tak snad to tak zůstane. Takže asi takto, pro ty, co sem chodí častěji, určitě platí mé dnešní hodnocení, pro ty, co sem zavítají opravdu jen zporadicky, tak si k hodnocení klidně mohou přičíst půl bodu a snad i bod ... 3.75

LOS PROGNÓZOS
Los Asi sem začnu chodit méně, abych se znovu začal těšit tady na pivo a nedostával husí kůži z těch xichtů okolo. Jinak si myslím, že tento podnik má největší perspektivu ze všech bystřických i okolních ...