U Hanuša
2005
( 2014, 2013, 2012, 2011, 2009, 2008, 2006, 2004, 2003, 2002 )




LOSÍ INFORMACE
KONTAKT:
Pivnice U Hanuša
Čs. brigády 91
768 61 Bystřice pod Hostýnem
Česká republika (CZ)

LOS PIVOS KVALITOS
Los Jelikož jsem tuto hospůdku navštívil dva dny po sobě, přičemž jednou jsem byl v pivnici a podruhé v restauraci, mohu posoudit jak desítkový Gambrinus točený v pivnici, tak dvanáctečku Plzínku točenou v restauračce.
Desítkový Gambrinusek je velmi pitné pivko, jeho teplota je perfektní pro lámání jednoho pivka za druhým, nehledě na možnosti lámání rekordů při pití na-ex. Co se týče míry, tak ta je víceméně dodržována, někdy mírně nad míru, někdy mírně pod míru, asi jak to padne, tak to padne. Nicméně kladem zcela jistě je, že pivko je točeno do krásných gambrinusáckých krýglů, což pití pozitivně podporuje.
Dvanáctečková Plzínka je pivko, které nepatří mezi mé oblíbené točené značky. Proto jsem se před návštěvou obával, že si moc nepochutnám. Opak byl ke všemu překvapení pravdou. Pivko natočené na míru do plzeňských krýglů se super teplotou, co více říct. Bohužel, na patře opět zůstává ona prázdnota, která je pro plzeňskou točenou dvanáctku charakteristická, takže díky tomuto se moje obavy trošku naplnily. I přesto, hodnocení je nadmíru kladné.
4.25
     
LOS OBSLUHOS
Los Obdobně jak jsem zmiňoval v minulé recenzi, obsluha se zde střídá jako na běžícím pásu, takže opět byly k vidění nové tváře mladých holčin, a to jak v hospě, tak v restauračce.
V hospodě byla mladá dívčina sexy oblečená, takže její přítomnost v době výměny prázdných sklenic za plné byl sám o sobě zážitkem. Úsměv na tváři jí taktéž nechyběl, takže od dob hajzlovitého číšníka a dívčiny hledící na televizi se to změnilo výrazně k lepšímu.
V restauraci už byla situace vážnější, dívčina úsměv zapomněla doma, asi byla strhaná z roznášky jídel, či co. I tak plnila naše přání v relativně solidním čase, což se postupně zlepšovalo s přibývajícími hodinami, ubývajícími zákazníky a přibývajícími čárkami na lístku.
Prostě a dobře, doby hajzlovitého číšníka jsou doufejme nenávratně pryč, na druhou stranu častá obměna obsluhy má za negativní následek tu skutečnost, že si stálý zákazník nemůže vypěstovat důvěru a vztah k obsluhujícímu a samozřejmě naopak, což považuju docela za důležité k úplné zákaznické spokojenosti.
3.75
     
LOS PROSTŘEĎOS
Los Dvě místa, dvě rozdílná prostředí.
Pivnice je ve stylu pivnice, to znamená místo pro těžké pařby a občasné zakousnutí, restaurace je ve stylu restaurace, to znamená místo pro těžké přežíračky a občasné zachlastání. Pro pařby je pak jako stvořený samostatný salonek, kde se pěkně v soukromém prostředí můžou všici sešrotovat do němoty.
Hajzlíky jsou taktéž zcela rozdílného charakteru, v pivnici děs a hrůza a salmonela si již brousí zuby, v restauračce v porovnání s jinými restauračními zařízeními jakž takž, ve srovnání s pivnicí ovšem jedna báseň.
3.75
     
LOS KLIENTELOS
Los V hospodě najdeme pár štamgastů, kteří se ovšem nehonosí žádným x-boďáckým titulem i když by patrně mohli. Důvodem určitě je, že tato hospoda nebyla a není porotou často navštěvována, a proto nemohly být tituly uděleny a jednotliví štamgasti pasováni do svých minimálně čtyřboďáckých funkcí.
Restaurace, jak už bylo zmíněno, je restaurace, takže tam žádné známé xichty nenajdeme, tudíž se zde člověk nachází relativně v anonymitě, téměř jako v novém prostředí.
3.00
     
CELKOVÉ HODNOCENÍ
Los Celkové hodnocení musím uvést jako celek, protože se vlastně jedná o jednu hospodu, byť se dvěma různými prostředími. Tato skutečnost napomáhá tomu, že každý si zde přijde na své, tzn. že kdo má hlad, jde se nažrat do restauračky, kdo má pro změnu větší žízeň, jde ji zchladit do pivnice.
Naštěstí doby zlých číšníků už asi skončily, a proto má nyní pivnice Hanuš šanci získat si i popularitu u širšího bystřického chlastacího okruhu a restaurace ji jenom rozšiřovat o hladové občasné poutníky a turisty.
4.00
     
LOS PROGNÓZOS
Los Pokud se přestane střídat obsluha jak ponožky, je zde šance, že si štamgasti vytvoří pevnější svazek s touto hospodou, a že tu tím pádem zakotví nejeden x-boďák na dlouhá léta, přičemž bude této hospůdce věrný obdobně jako boďáci i neboďáci na Sokolce.
Co se restaurace týče, tak jídla jsou na slušné úrovni a tak je zde také šance, že se návštěvnost tohoto zařízení jen tak nesníží.