"Sokolovna"

2001 (2014, 2013, 2011-2, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2004, 2003)

 

V diskusi k této recenzi je příspěvků

KVALITA PIVA

  Body
Jaryn:

Plzeň 12 - po vydatné špenátové večeři a úmyslné deformaci mých chuťových buněk citrónovou šťávou na mně tento nápoj chuťově působil velmi pozitivním dojmem a tak jsem se rozhodl udělit mu 3.5 bodu. (3.5b)

Kozel - absolutně nechutný kozel mě trkal svými rohy do jazyku. (1.5b)

2.5
Vanďas:

Kozel - rádobykonzumní pivo, dobré pro notorické pijany, leč chuťové pohárky pivního labužníka neoslovující. (2b)

Gambáč - pivo lze nazvat typicky průměrným, neznechutí, leč nutno říci, že na druhou stranu ani nijak neoslní. (3b)

Plzeň 12 - od této značky bych očekával víc, v pivu byla cítit chuť nastrouhané tuhy, přesto se dalo pít (2.5b)

2.5
Štajny:

Radegast - pivo pitné, nechutně kyselé a břečkoidní. Pěna byla stabilnější, než u kozla a pivo se čepuje déle než Kozel (2.5b)

Gambrinus - lepší, ale smradlavější. Pozitivní chuťový ocas (3b)

Plzeň 12 - asi nejlepší pivo, ale podprůměrná Plzeň s divnou neidentifikovatelnou příchutí (tuha, že Vanďas) (3b)

2.5
Kuna:

Kozel 10 - řídké, nedlouho po natočení chutná jako větrák s jemnou příchutí kanalizace. (2b)

Radek - běžná kvalita, lehce nasládlé, nijak výrazné (3b)

Gambáč 10 - běžná kvalita, spíš řízné, nahořklé, ale mocnou přitažlivost jsem nezaznamenal (3b)

Plzeň 12 - rychle ztrácí pěnu, řízné, slabá příchuť zatuchliny, která jinak kvalitní pivo degraduje. (3.5b)

3

OBSLUHA

 

 
Jaryn: Pivonoš na zahrádku nechodí, pro pivo si musíš chodit sám na základě oznámení místního rozhlasu. Rychlost točení piva je však ucházející. 2
Vanďas: Zde se bohužel o žádné obsluze hovořit nedá, pro pivo si musíš k pípě přijít sám. Jediným pozitivem budiž to, že číšník ono pivo aspoň natočí. 1.5
Štajny: Velmi statická, téměř se nehne. Od pultu. Jediný výkon, který podají je, že návštěvníkům zahrádky hlásí rozhlasem, že se jim něco dosti pochybně natočilo (viz. recenze piv). Pokud člověk sedí uvnitř, obsluha vás dokonce obslouží. 2

Kuna:

Vypadá utahaně a bez zájmu,obsluhuje se jen uvnitř. K natáčenému pivu nemá žádnou úctu, a to podle toho taky vypadá. 1.5

PROSTŘEDÍ

   
Jaryn: Posezení na tvrdých dřevěných lavicích má i přes ztížené podmínky něco do sebe. Za slunných letních dní je tato zahrádka asi jediná volba v Bystřici pro zdravě uvažujícího člověka. Interiér je však pravým opakem zahrádky a vstup do těchto prostor doporučuji jen otrlejším povahám. 3
Vanďas: Štěrk pod nohama se příjemně přelévá, slunečníky dostatečně chrání před dotěrným sluncem, tím je však přísun pozitivních dojmů vyčerpán. 2.5
Štajny: Klasická sokolská hospoda s určitým těžko definovatelným kouzlem. Vnitřní malby po zdech jsou středně nevkusné a už vůbec ne vtipné. Zahrádka je ovšem pohodová. A dobře se tam sedí. 3.5

Kuna:

Ač budova sokolovny není klenot architektury stojí na klidném místě ve stínu kaštanů (ten bohužel nedopadá na stoly na zahrádce) venku se sedí velmi dobře. Naprosté unikum je hlášení připravenosti piv z amplionu na zahrádce. Uvnitř je to horší, přes nějaké vychytávky , jako holčičí růžový hajzlík se srdíčkama, nebo nějaké vtipy na zdech je to zaplivaná knajpa. (interiér 2, zahrádka 4) 3

KLIENTELA

   
Jaryn: Kdo neviděl, neuvěří. Kdo uviděl, nepochopí. 4
Vanďas: Vcelku nezajímavá, nikdo nevyčníval, nikdo nezaujal, nikdo nepobouřil, nikdo neokouzlil. 3
Štajny: Venku se nacházelo průměrné osazenstvo, mix teenagerů (nikoliv zlatá mládež), důchodci, rodinky s dětmi. Uvnitř kvalita klientely vysoce vzrostla - kvalitní typy jako dělníci, různí looseři (jak staří, tak mladí). Ti moje hodnocení drží samozřejmě vysoko. 4

Kuna:

Hospoda zahání žízeň všem věkovým skupinám méně bohatých a nerozmazlených klientů. Zvláště uvnitř se dá narazit na osobité lidské typy. 3.5

CELKOVÉ HODNOCENÍ

   
Jaryn: Jak už jsem jednou napsal, v létě přes den asi ta jediná volba, nepočítaje maxizahrádku v Zahájeném. 3
Vanďas: Tuto hospu bych doporučil navštívit, když máš nezvladatelnou žízeň. Pokud se však v okolí 500m nachází jiná hospoda, pak navrhuji sokolovnu oželet. 2.5
Štajny: Unikátní hlásící přístroj pro neschopnou obsluhu, srandovní psi místních návštěvníků, tupé výrazy všech uvnitř sedících typů - prostě pohoda. Po zrušení Zubra a zavedení Kozla hospoda upadá. 3.5

Kuna:

Sokolovna je lidová hospoda kam chodí spousta štamgastů a má dlouhou tradici.Žádný luxus, ale v podstatě kult.Bohužel personál se zřejmě rozhodl,že by tam mělo chodit méně lidí. 3

 

Zvídavý dědek zjišťuje otevírací dobu pajzlu.