Tak tohle je pajzl z nejtypičtějších nejtypičtější






"Sokolka"
2010
( 2014, 2013, 2011-2, 2011, 2009, 2008, 2007, 2004, 2003, 2001 )



LOSÍ INFORMACE
Pivnice Sokolovna
Sokolská 207
768 61 Bystřice pod Hostýnem
Tel.: 573 380 071
Mobil: 608 419 345
LOS SLOVOS ÚVODŇOS
Los V každém městě je nějaká sokolovna a věřte nebo ne, skoro v každém je u této sokolovny nějaká hospoda nebo restauračka. V Bystřici je jasné, že kdo nebyl v naší Sokolce, tak dosud nikdy asi v hospodě nebyl. Tady se nabírají první zkušenosti a v pozdějším věku se zde každý rád vrací za neoddiskutovatelnou kvalitou tohoto zařízení. Já se tu také občas objevím, ani ne tak za recenzentským úmyslem, ale protože se tu vždy točívalo jedno z nejlepších piv v celém širém okolí. I dnes jsem dostal žízeň, venku je více než 30°C a tak jsem se tu šel źchladit...  

LOS PIVOS KVALITOS
Los Zubr 10, Zubr 11 a Holba 12, výběr všech stupňovitostí piv je exelentní a vybere si každý podle svého jazyka a chuti. Já střídávám desítku s jedenáctkou, jednak podle aktuální nálady a jednak podle toho, za jak dlouho se chci ožrat. Dnes je to na zahnání žízně, proto desítečka přišla velmi vhod. Sice není natočená do tak pěkné sklenice jako jedenáctečka, ale na chuti to člověk až tak nepozná, a to je nejpodstatnější. Míra byla taktak, pěna se ale narozdíl například od takové Zahájky držela výrazně déle, respektive u prvního piva až do vypití (což bylo nějakých pět vteřin) a u dalších pak do skorovypití. Lounul jsem hezký plotek a ještě za světla jsem si to štrádoval pěkně zchlazený dopryč. 4.50

LOS JÍDLOS KVALITOS
Los Protože se jedná o zcela typický pajzl čtyřkového ražení, teplou večeři zde nečekejte. Na druhou stranu, ti co chtěj žrát, tak ti sem nechodí, proto se docela osvědčila místní nabídka studených pokrmů, a to legendární pivní pes, tlačenka, utopenci, čipsy a ořechy. Jo, teplý tu dostanete klobásek, to jsem zapomněl. Já vyzkoušel dnešní uleženost tvarůžků na pivním pejskovi a bohužel, byly nové, neuleželé a nesmradlavé; na druhou stranu i tak vynikající zpestření dnešního víceméně tekutého odpoledne. 3.50

LOS OBSLUHOS KVALITOS
Los Mladej klučina co dříve poskakoval na Zahájce byl úplně v klidu, profík od morku kostí. Ani okem nemrkl a házel mi jeden škopek za druhým, sklenice sklízel taky s velkým přehledem. Na to, že venku sedělo docela hektické množství lidí a vevnitř pár štamgastů, tak roztočeno měl asi fest, protože čekací doba na pivo by se dala měřit v milivteřinách, a tak by to mělo být všude. 5.00

LOS PROSTŘEĎOS KVALITOS
Los Tak tady je to trochu horší, zvenku je budova katastrofální, kdo sedí na zahrádce čelem k baráku, tak vidí docela hnusně oprýskaný zdivo a mezi barákem a plotem od vedlejšího baráku kupy bordela. Určitě ale není v silách pronajímatele něco s tím udělat, to musí místní sokolíci, kterým barák patří, a jak známe sokolíky, tak se s tím asi nic nestane. Zahrádka je jinak fajn, dřevěné posedy příjemné, velké slunečníky účelné a houpačka pro děcka má alespoň tu minimální snahu o přilákání rodinek. Vevnitř je to klasika, dřevěný židličky se stolama s modrýma zubráckýma ubrusama, nerezová pípa a štamgastský stůl hned vedle, prostě takhle si představuju tu nejtypičtější čtyřku z těch nejtypičtějších (tím to ale v tomto případě nemyslím nijak hanlivě, ba právě naopak). 3.50

LOS KLIENTELOS
Los Jak jsem zmínil v úvodu, tady se začínají sbírat pivní zkušenosti, tzn. jsou tu velmi mladí borečci s velmi mladýma kočenkama, kteří ve skrytu pod slunečníkama a kaštanama popíjí svá první životní pivka. Dále se tu schází docela hnus ve formě dredáčů a podobných, buď potetovaných a ž na prdeli anebo s kovovým bordelem na xichtě, naštěstí ale jen v kusech a nikoli ve větších skupinách. Pak jsou tu štamgasti a okolobydlící pravidelní návštěvníci a nakonec i starší kusy chodící sem za kvalitou, stejně jako já. 4.00

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Los Celkový dojem mám podobný jako skoro pokaždé, tzn. sem budu chodit, tady se mi to líbí co se týče vynikajícího pivka, studených pevných minutek, skvělé rychlé obsluhy a trocha nostalgie. Pokud sokolíci spraví barák, bude i vzhled hospody příjemnější při pochlastávání na zahrádce, ale zas tak to člověk nevnímá, pokud má solidní společnost. Možná se budu opakovat, ale kdo nebyl na Sokolce, tak v hospodě ještě nebyl, tady teprve člověk pozná, že i ve čtyřkových hospodách se dá skvěle posedět, popít a se opít ... dávám o něco lepší hodnocení než vloni, hlavně díky stále udržovanému nadstandardu v kvalitě pivka. 4.25

LOS PROGNÓZOS
Los Od dob, kdy měl tuto hospodu v pronájmu Hradil ze Slavkova, se kvality udržují na stále stejné, a to vysoké úrovni. Já nechci, aby se s touto hospodou cokoliv dělo, tzn. musí zůstat stále otevřená, musí tam točit furt vynikající přerovský mok, musí tam být furt rychlá obsluha a musím tam furt chodit. Staniž se!